Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog veel onduidelijkheid over duurzame kleding"

Goed debat over eerlijke kleding in Driebergen

Tholen - Gisteren (25 oktober 2012) heeft Hein Voss van RE-5 samen met Jochem Veerman van stichting Max Havelaar in Driebergen bij Boekhandel Jacques Baas over eerlijke kleding gesproken. Dit naar aanleiding van de boeklancering 'Mode voor Morgen', later in deze Fairtradeweek (1 november). De auteur van dit boek, trendanalist Lynsey Dubbeld, gaf leiding aan het debat.


Van links naar rechts aan tafel: Lynsey Dubbeld, Hein Voss en Jochem Veerman.

"We hebben een goed debat gehad met het publiek", vertelt Hein. Hij geeft aan dat er nog steeds heel veel onduidelijkheid blijkt te bestaan over duurzame kleding. "Wat is nu bio-katoen? Waarom eigenlijk bio-katoen? Men weet niets van de vervuiling en het massale gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de reguliere katoenteelt."

Volgens Hein roept het onderdeel eerlijke mode ook nog de nodige vraagtekens op. "Er werden vragen gesteld als: Wat is het verschil tussen het Fairtrade keurmerk ten opzichte van initiatieven als Fairwear en Madeby? En: Wat zijn eerlijke prijzen, hoe kun je dat weten als consument?"

Hein omschrijft het als een levendig debat met een goed geïnteresseerd en bewust publiek. Unaniem wordt gevraagd naar meer duidelijkheid en informatie. Hij hoopt dat het boek 'Mode voor Morgen' van Lynsey daar enigszins bij zal helpen. Het boek werd overigens heet van de pers om 20:00 uur binnen gebracht bij boekhandel Jacques Baas. Lynsey kreeg het eerste exemplaar toen aangereikt van de uitgever die het speciaal was komen brengen:



De officiële boeklancering is donderdag 1 november in Den Haag.