Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote bedrijven financierden bio-onderzoek Stanford University"

Onlangs was er veel aandacht voor het inmiddels beruchte onderzoek van de Stanford University. In de berichtgeving werd de nadruk gelegd op het feit dat sterk bewijs ontbrekt dat biologische voedingsmiddelen daadwerkelijk gezonder zijn. Dit is breed opgepikt in de wereldwijde media.

Natural News meldt nu dat de studie volgens hen niet meer dan een door het bedrijfsleven gesponsorde propaganda was ter promotie van de industriƫle landbouw. "Als de media tien minuten de tijd hadden genomen om te onderzoeken wie er achter deze nieuwe aanval op biologisch voedsel zat, zouden ze erachter zijn gekomen dat Cargill, de aan Monsanto verbonden 'Bill & Melinda Gates Foundation', British Petroleum (BP) en Goldman Sachs tot de vele zakelijke donateurs behoren die het onderzoek mogelijk maakten. En omdat zowel Cargill als Monsanto belang hebben bij het falen van biologisch, is het geen verrassing dat de studie leidde tot belachelijke conclusies."
 
"Wat ook niet onbelangrijk is, is het feit dat het 'Food Security and the Environment'-programma van Stanford University in de eerste plaats bestaat als gevolg van grote donaties van Cargill. Volgens de eigen website van Cargill heeft de agr-gigant een 25-jarige samenwerking met Stanford op het gebied van onderzoek en onderwijs."
 
Bron: Natural News
Publicatiedatum: