Kleine Kanjers leert kinderen over nut van insecten

Met het project Kleine Kanjers leren kinderen over het nut van insecten en andere ongewervelde kriebelbeestjes. Op 10 oktober 2012 werd in het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden de interactieve opstelling van Kleine Kanjers geopend.

De kinderen gingen met een boswachter de natuur in om beestjes te zoeken. Daarna bestudeerden zij de insecten met de videomicroscoop van de opstelling. Ook elders in Nederland zijn de opstellingen te bekijken, want ze reizen vanaf nu rond tussen bezoekerscentra van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Insect nuttig voor biodiversiteit

Gezondheid, welzijn en welvaart in de wereld hangen samen met de rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde. Alle dieren, van pissebed tot olifant, hebben een plek in het ecologische systeem. Wereldwijd kennen we ruim 1,8 miljoen diersoorten. Het grootste deel daarvan zijn insecten en andere ongewervelden. Veel van deze kriebelbeestjes zijn interessant en nuttig voor ons. Wormen bijvoorbeeld zijn niet eng of vies, ze zorgen voor een gezonde en vruchtbare bodem. En dat scheelt weer kunstmest.

Via de subsidieregelingen Interdepartementaal Programma Biodiversiteit en Draagvlak Natuur heeft het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I) bijgedragen aan het project Kleine Kanjers. EL&I wil mensen bewust maken van het belang van natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Daarvoor is in 2013 3,5 miljoen euro uitgetrokken.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven