Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Beloning voor vasthouden aan onze eigen visie"

De Veldkeuken is 'Puurste Restaurant van Nederland 2013'

Tholen - De Veldkeuken is zondag 21 oktober uitgeroepen tot het 'Puurste Restaurant van Nederland 2013'. Het gaat om restaurant 'Werk aan het Spoel' dat de Veldkeuken vorig jaar in september aan de Goilberdingerdijk in Culemborg geopend heeft. De jury waardeert het ambachtelijke menu met streekgebonden producten en de 100% biologische kaart.
 
"We zijn zeer blij met deze prijs. Erg fijn om nu een keer eerste te eindigen in een verkiezing", reageert Juliette Borggreve. Zij heeft de Veldkeuken samen met René van der Veer opgericht. De twee willen de band die de consument met voedsel heeft herstellen.
 


De uitreiking vond gisteren in Amsterdam plaats, tijdens het Cider Festival. Juliette en René werden vergezeld door hun kinderen en diverse medewerkers van Werk aan het Spoel.
 
Jeroen Thijssen (culinair journalist van Trouw) omschrijft de Veldkeuken als 'een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijke met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld'. Hij doelt daarmee op de volledig biologische producten waarmee de Veldkeuken werkt. En Juliette erkent dat Werk aan het Spoel op een bijzondere locatie gevestigd is. "Het ligt middenin de uiterwaarden, erg afgelegen. Ook daarom vinden we het leuk dat het concept zo goed gedragen wordt."
 


Ze benadrukt dat de werkwijze in de theeschenkerij op landgoed Amerlisweerd ook de basis is van Werk aan het Spoel. "We werken in Culemborg op dezelfde manier, volgens hetzelfde gedachtegoed." Slechts één jaar na de opening een dergelijke prijs winnen is voor Juliette en René heel bijzonder. "Na één jaar zó gevonden te worden en zó gewaardeerd is echt heel speciaal. Het is een beloning voor het vasthouden aan onze eigen visie."
 
Voor meer informatie:
 
Juliette Borggreve en René van der Veer
De Veldkeuken | Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40a
4106 LC Culemborg
030 2542463
info@develdkeuken.nl
www.veldkeuken.nl