Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hevige impact op winstgevendheid"

Welzijn en gezondheid werknemers cruciaal voor ondernemingen

Bedrijven moeten een strategische aanpak ontwikkelen voor de gezondheid en welzijn van hun medewerkers en een duurzaam personeelsbestand opbouwen. Alleen dan kunnen ze hun concurrentiekracht behouden. Dit blijkt uit onderzoek van Nuffield Health en Ashridge Business School.

De gezondheid van medewerkers is volgens David Mobbs van Nuffield Health één van de grootste uitdagingen voor bedrijven aan het worden. "We maken ons nu al zorgen over de duurzaamheid van het leefmilieu, maar in de toekomst zal het ook moeten gaan over de duurzaamheid van de gezondheid van uw werknemers. Gezondheid en welzijn van uw medewerkers wordt het nieuwe MVO."

Uit het onderzoek bleek dat het afgelopen jaar 72 procent van de werknemers tenminste eenmaal ziek naar het werk was gegaan. Meer dan de helft daarvan had een besmettelijke ziekte. Een derde gaf aan zich eerder ziek te melden als gevolg van de economische neergang.

"Het is heel duidelijk dat het welzijn van het personeel een probleem is voor werkgevers en dat dit zijn uitwerking heeft op de omzet. Investeren in welzijn heeft een hevige impact op de winstgevendheid", reageert Judith Parson, zakelijk directeur van Ashridge Business School.

Bron: HR Magazine

Publicatiedatum: