"Wij laten zien dat biologisch en duurzaam eten echt niet duur hoeft te zijn"

Marqt opent vestiging in Rotterdam

Marqt breidt uit en krijgt voet aan de grond in Rotterdam. Donderdag 18 oktober opent een nieuwe winkel aan de Binnenrotte 77. Een tweede Rotterdamse Marqt-winkel volgt vrijwel direct want binnen enkele weken opent Marqt ook een filiaal aan de Bergse Dorpsstraat 103 in Hillegersberg. Later dit jaar volgt nog een nieuwe winkel in Amsterdam. Daarmee groeit Marqt in 2012 dus van 3 naar 7 filialen.

Marqt-oprichter Quirijn Bolle: "De groei volgt de toenemende vraag naar duurzame levensmiddelen. We zien dat deze vraag in Nederland vorig jaar met dertig procent is toegenomen (bron: Monitor Duurzaam Voedsel - Wageningen). Bovendien vinden mensen het prettig om dat allemaal op één plek te kopen, in winkels met een grote keuze, liefst dicht bij huis. Met Marqt zitten wij in het hart van deze ontwikkeling."

De afgelopen jaren heeft Marqt veel geïnvesteerd in de efficiëntie van haar keten en is de logistiek verder op orde gebracht. Daardoor kunnen nu effectief nieuwe filialen worden geopend. De betere samenwerking met telers en producenten heeft er toe geleid dat de prijsafstand tot reguliere, niet-duurzame producten aanzienlijk is verkleind. Quirijn Bolle: "Wij laten hierdoor zien dat biologisch en duurzaam eten echt niet duur hoeft te zijn en voor steeds meer mensen een dagelijkse keuze kan worden."

Marqt Rotterdam aan de Binnenrotte 77 heeft op 700 vierkante meter een compleet assortiment boodschappen, met een accent op vers. Verse vis direct van de afslag, brood dat in de winkel wordt gebakken, groenten en fruit van lokale telers, verse baby- en peutervoeding, vlees van Hollandse veehouders, verse maaltijden en een ruim assortiment aan duurzame kruidenierswaren.

Met de locatiekeuze, een ruime winkel in het hart van de stad, wil Marqt het voor bewoners en passanten zo gemakkelijk mogelijk maken om aan duurzame boodschappen te komen. Inmiddels bedient Marqt wekelijks zo al 25.000 klanten en biedt het bedrijf werk aan ruim 400 medewerkers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven