Groenteliefhebbers lijken gelukkiger te zijn

Veel fruit en groenten eten lijkt je geluk een boost te geven. Uit een onderzoek van Warwick Medical School onder 80.000 mensen bleek dat hoe meer stukken fruit ze dagelijks aten, hoe beter ze zich voelden.

De onderzoekers analyseerden gegevens uit verschillende studies. In totaal beantwoordden 80.000 mannen en vrouwen vragen over hun dagelijkse eetgewoonten, beweging, werkzaamheden en of ze rookten. Ook gaven ze aan hoe tevreden ze waren met hun leven, of ze zich nerveus, gelukkig of juist ongelukkig voelden en of ze kampten met psychische problemen.

​Zeven porties

De gelukkigste deelnemers bleken elke dag zeven porties fruit en groenten te eten. Een portie werd hierbij gedefinieerd als 85 gram. Een appel weegt al gauw 120 gram. De onderzoekers maakten geen onderscheid tussen verschillende soorten groente en fruit.

​Oorzaak

De onderzoekers vonden weliswaar een verband tussen groente en geluk, maar wat de oorzaak is en wat het gevolg is niet duidelijk. Mogelijk word je niet vrolijker van fruit, maar eten vrolijke mensen nu eenmaal gezonder.

De resultaten zijn gepubliceerd in Social Indicators Research.

Bron: GezondheidsNet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.