Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winnende gedichten verschijnen op duurzame producten

Dichtwedstrijd Duurzaam Dichten weer van start

Ook dit jaar wordt de dichtwedstrijd Duurzaam Dichten gehouden. Het onderwerp is: Levenskunst. En wel: levenskunst die ons verder helpt voor de bewoonbaarheid van de planeet. We willen aangenaam leven, maar ook als mensheid en planeet overleven. Welke 'groene' levenskunst kunnen we ons eigen maken om de aarde bewoonbaar te houden? De organisatoren van Duurzaam Dichten zijn zeer benieuwd naar uw visie en naar uw gedicht(en).
 
Op de site kunt u alles over de prijsvraag vinden en de deskundige jury. Opnieuw is er een Scholierenprijs, een eerste, tweede, derde prijs en een Publieksprijs. Nieuw is de Duurzame Stadsdichtersprijs - bedoeld voor ieder die zich (oud-)stads-, dorps- of gemeentedichter mag noemen, maar ook voor (oud-)Dichters des Vaderlands.
Vijf winnende gedichten worden uitgevoerd op muziek van moderne componisten en singer-songwriters als Celine Cairo en blueszanger Dyzack. Ook werken mee de bekroonde organist Jacob Lekkerkerker en Ayso, het Amsterdams Jeugd Symfonieorkest. De prijsuitreiking staat gepland op 3 februari 2013 in de Mozes & AƤronkerk.

De winnende gedichten zullen op 'duurzame' producten verschijnen: bier van Brouwerij De 7 Deugden, de Natuurscheurkalender, de verpakking van biologische groenten van Odin. Het allerbeste gedicht zal te lezen zijn op een dak... en wel een 'groen' dak van De DakDokters. De winnaar van de aparte scholierenprijs ziet zijn of haar gedicht terug op een kussensloop van eco-katoen van Yumeko. Publieksprijs en de prijs voor de Duurzame Stads/dorpsdichter zijn nog geheim.
 
Er is al een ruim aantal gedichten binnen, maar u kunt nog deze hele maand inzenden. Op de vernieuwde site is een inzendformulier te vinden. Voor wie echt niet anders kan, hebben we ook een postadres: zie de website.
 
Bezoek ook de facebookpagina. Daar plaatst de organisatie elke dag een gedicht uit de vorige editie.
 
Voor meer informatie: duurzaamdichten@gmail.com, www.duurzaamdichten.nl
Publicatiedatum: