Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage ecomobiel 2012:

Is overstappen op elektrisch rijden voor bedrijven al mogelijk?

Tholen - Op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober vond in Ahoy in Rotterdam ecomobiel 2012 plaats, de beurs voor ecologisch rijden. De autobranche liet zien dat elektrisch rijden in veel gevallen al mogelijk is, ook voor bedrijven.Overstappen op elektrisch rijden is volgens Wout Benning van Mercedes Benz in veel gevallen voor een deel van het wagenpark goed mogelijk. "Vooral de kleinere stadsritten of het woon-werkverkeer kan prima elektrisch. Met het hele wagenpark overstappen op elektrisch rijden is een te grote stap voor nu. Bij Mercedes krijgen we de testresultaten van bedrijven terug die nu al elektrische auto's hebben. Hiermee kunnen we de komende jaren sterk verbeteren. Samen maken we het op deze manier mogelijk dat deze sector groeit."

Klik hier voor een fotoreportage van ecomobiel 2012.

Alternatief

Bij Renault zijn ze ook klaar om de zakelijke rijders te verwelkomen in de wereld van elektrisch rijden. De stadsritjes kunnen gemaakt worden met de populaire Twizzy en voor stadsdistributie is de Kangoo ZE, met een laadvermogen van 650 kg, een prima elektrisch alternatief. Nissan is druk bezig met de ontwikkeling van de Nissan e-NV200. Op de ecomobiel beurs stond de conceptcar, die in het najaar van 2013 in productie gaat. De e-NV200 is gebaseerd op de Nissan Leaf. Erik Heuer, LCV & Fleet manager bij Nissan Nederland rijdt zelf ook in de Leaf. "Ik wilde zelf ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Ik heb thuis een lader die in 8 uur tot 100% vol laadt. Onderweg bij de snellaadpalen is de Leaf in 25 minuten voor 80% opgeladen."

De ANWB maakt zich ook op voor de doorbraak van elektrisch rijden in Nederland. Lars Smit, marketingcoördinator elektrisch rijden bij de ANWB: "De Wegenwacht wordt opgeleid om hulp te kunnen verlenen aan elektrische auto's. De ANWB oplaadservice voorziet in laadpalen onderweg, maar ook in een laadpas waarmee bij elke oplaadpaal kan worden opgeladen. Klanten krijgen vervolgens 1 rekening." Bij de stand van de ANWB konden liefhebbers een proefrit boeken op het Test & Drive parcours.

Overheid

De Rijksoverheid was ook aanwezig met diverse adviseurs van Taskforce Formule E-team. Voorzitter Marijke van Haaren: "Veel bedrijven gaan al bewust om met hun energiebehoefte, door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te plaatsen. Elektrisch rijden is dan een logische stap, die al heel goed gemaakt kan worden. De subsidies en het belastingvoordeel helpt hier in mee."

Klik hier voor een fotoreportage van ecomobiel 2012.