Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-granaatappelproductie in Elche (Spanje) groeit met 20%

De biologische granaatappelproductie in de Spaanse regio Elche is met twintig procent toegenomen, vergeleken met het eerste handelsjaar. Vanuit landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is veel vraag naar dit product, voor de productie van sappen, nectar en jam.

De biologische granaatappelproductie voor dit seizoen wordt geschat op 500 ton (300 ton van de 'mollar'-variëteit en 200 ton van de 'wonderful'-variëteit). Een cijfer dat een stijging van twintig procent ten opzichte van 2011 vertegenwoordigt.De vice-voorzitter van de 'Association of Pomegranates Producers and Distributors of Elche', Andrér Irles, benadrukt dat de sector grote belangstelling heeft voor de biologische teelt. De oogstcampagne gaat halverwege oktober van start.

De granaatappel is het belangrijkste gewas in Elche, 80% van de landbouw is afhankelijk van deze vrucht. De sector exporteert 70% van haar productie, hoofdzakelijk naar Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

Bron: ABC
Publicatiedatum: