Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij danken de consumenten die voor Nature & More hebben gekozen!"

Bio-sinaasappels en mandarijnen voor Griekse gehandicapten

Nature & More heeft vorige week donderdag een cheque van 2500 euro uitgereikt aan de Halcyon Stichting in Nafpaktos, Griekenland, die zich inzet voor gehandicapten. Productmanager Pieter de Keijzer reikte de donatie uit, samen met de biologische sinaasappelteler Gerasimos Karantinos. Het geld is ingezameld door één eurocent apart te houden voor elke verkochte kilo citrusfruit van Gerasimos. De Keijzer: "Met Nature & More willen we de consument de kans geven om te kiezen met zijn portemonnee. Het is fantastisch om het resultaat daarvan te zien. De mensen hier zijn er erg blij mee."Door de economische crisis in Griekenland is het slecht gesteld met de opvang van gehandicapten. In Nafpaktos heeft een groep ouders daarom de handen ineengeslagen en Stichting Halcyon opgericht. Hiermee word nu een dagopvang draaiend gehouden waar 38 mensen met een geestelijke beperking een zinvolle en stimulerende dagbesteding krijgen. Pieter de Keijzer: "Het is een heel gaaf project. De cliënten krijgen taallessen en leren allerlei handvaardigheden zoals keramiek. Het doel is om deze mensen zo te begeleiden, dat ze een plekje in de maatschappij kunnen vinden."

Stichting Halcyon is een van de projecten van de 'Thank you'-campagne van Nature & More. In deze campagne worden lokale projecten over de hele wereld ondersteund door een klein bedrag te reserveren bij elke kilo verkocht biologisch fruit. Volkert Engelsman, directeur van Eosta: "Met de actie voor Halcyon zeggen wij ook 'Thank you' tegen de Grieken, juist in deze moeilijke tijd. Zonder Socrates, Plato en Aristoteles zou Europa vandaag nog in berenvellen rondlopen. Als je correct economisch rekent, is het maar de vraag wie bij wie in 't krijt staat. Vanuit Nature & More kijken we niet alleen naar de financiële, maar ook altijd graag naar de maatschappelijke kant van de zaak."


Nature & More-'postzegel' van Gerasimos Karantinos

Beschikbaarheid

Voor wie Halcyon wil steunen: vanaf november zijn de mandarijnen, sinaasappels en grapefruits van Gerasimos weer beschikbaar. Pieter de Keijzer: "Voor de retail hebben we vanaf begin november weer een mooi assortiment van Gerasimos met clementines, navels, Star Ruby grapefruit en kiwi's. In december is er een piek in de productie, wat de mogelijkheid biedt om mooie promoties te houden in de winkel. Wij ondersteunen dat graag met POS-materiaal van de 'Thank you'-campagne."

Over Nature & More

Nature & More is het trace & tell systeem van Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit. Via een 'postzegel' met het gezicht van de teler op elk product en een eenvoudige code kan de consument het verhaal van de teler opzoeken op www.natureandmore.com. Op deze manier wil Eosta de anonimiteit van het winkelschap doorbreken en consumenten in staat stellen een bewuste aankoopbeslissing te nemen.
Publicatiedatum: