Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bhutan gaat voor 100% biologische voedselproductie

Bhutan (Centraal-Aziƫ) gaat voor een 100 procent biologische levensmiddelenproductie in 2020. Dit plan is de afgelopen week door minister van Landbouw Pema Gyamtsho naar buiten gebracht. In het land is 79 procent van de bevolking betrokken bij de landbouw.

Danielle Nierenberg van het Worldwatch Institute zegt dat de beslissing om voor de biologische werkwijze te gaan, vooral de eigen burgers in het land ten goede zal komen. Bhutan kan ook een voorbeeldfunctie gaan vervullen voor andere regio's en landen die geen grote populaties hebben, maar wel de beschikking over een grote hoeveelheid landbouwgrond.

Het idee om te gaan voor biologisch is in 2002 ontstaan, als onderdeel van een 'National Framework for Organic Farming in Bhutan'. Het beleid is gericht op het bevorderen van de biologische landbouw en tegelijkertijd de levensstandaard onder boeren in Bhutan te verhogen.

De landbouw in Bhutan is al bijna biologisch. Er worden namelijk al bijna geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen gebruikt. Toch zijn er grote uitdagingen, zoals onvoldoende bewustzijn en begrip van de biologische productiemethode bij de landbouwers, wetgevers en consumenten. Een ander probleem is het ontbreken van een passend juridisch kader, standaardisatie en instellingen om de biologische producenten te ondersteunen.

Bron: TheEpochTimes

Publicatiedatum: