Bhutan gaat voor 100% biologische voedselproductie
Danielle Nierenberg van het Worldwatch Institute zegt dat de beslissing om voor de biologische werkwijze te gaan, vooral de eigen burgers in het land ten goede zal komen. Bhutan kan ook een voorbeeldfunctie gaan vervullen voor andere regio's en landen die geen grote populaties hebben, maar wel de beschikking over een grote hoeveelheid landbouwgrond.
Het idee om te gaan voor biologisch is in 2002 ontstaan, als onderdeel van een 'National Framework for Organic Farming in Bhutan'. Het beleid is gericht op het bevorderen van de biologische landbouw en tegelijkertijd de levensstandaard onder boeren in Bhutan te verhogen.
De landbouw in Bhutan is al bijna biologisch. Er worden namelijk al bijna geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen gebruikt. Toch zijn er grote uitdagingen, zoals onvoldoende bewustzijn en begrip van de biologische productiemethode bij de landbouwers, wetgevers en consumenten. Een ander probleem is het ontbreken van een passend juridisch kader, standaardisatie en instellingen om de biologische producenten te ondersteunen.
Bron: TheEpochTimes
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"