Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onder andere Stellar Organics, Florentin en Vivera genomineerd

Wie verdient volgens jou de Vegan Award?

Op 1 november reikt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) de Vegan Award uit aan het bedrijf wat de komende weken de meeste stemmen krijgt op www.veganaward.nl. Elke fabrikant, restaurant of ander soort bedrijf met een aanbod voor veganisten maakt kans op de Vegan Award. De vereniging wil met de toekenning het winnende bedrijf bedanken en tegelijkertijd bedrijven aanmoedigen met een groter veganistisch aanbod te komen.

Dit jaar zijn er vijf genomineerden waar men de komende weken een stem op uit kan brengen. Als eerste het Zuid-Afrikaanse wijnmerk Stellar Organics, dat biologisch en Fair Trade is en een van de weinige wijnfabrikanten met veganistische wijn. Daarnaast het cateringbedrijf Heavenly Cupcakes dat binnenkort ook een patisserie in Rotterdam opent. Ook het biologische merk Florentin en het vegetarische supermarktmerk Vivera zijn genomineerd. Als laatste de Vegetarische slager in Den Haag, die bekend staat wegens zijn niet van 'echt vlees' te onderscheiden vleesvervangers.

De uitreiking van de Vegan Award is één van de manieren waarop de NVV het veganisme wil bevorderen. Veganisme houdt in dat men kiest voor plantaardige voeding en dat men afziet van producten van dierlijke herkomst. Deze keuze wordt ingegeven door de aantoonbare voordelen voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Meer hierover is te lezen op www.veganisme.org.

Het bedrijf met de meeste stemmen krijgt op 1 november, Wereld Veganisme dag, de Vegan Award uitgereikt. Onder de stemmers worden 10 cadeaubonnen van 7,50 euro voor de winkel VEGA-LIFE in Amsterdam verloot.
Publicatiedatum: