Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Raay EKO start met biologische witlofproductie

Maandag 1 oktober jongstleden is Van Raay EKO bv in Haps gestart met de productie van biologisch geteelde witlof. Dit in het nieuwe en ultramoderne biologische groenteproductie en verwerkingsbedrijf aan de Sint Hubertseweg 28 in Haps.

Ook buitenom het bedrijf is de laatste hand gelegd, alle landbouwmachines hebben onderdak gevonden en het hele terrein is verhard. Ook de 5 vriescellen, opslag witlofwortels, zijn in gebruik genomen.



"Onze jarenlange ervaring in het telen van biologische witlof en deze nieuwe locatie zorgen ervoor dat wij een topkwaliteit biologisch geteelde witlofproduct op de markt brengen. In 9 moderne kweekcellen met elk 12 lagen telen wij de kroppen biologisch zonder toevoegingen in het kweekwater en het water wordt gerecirculeerd", vertelt Rony Ordelmans.

"Wij kunnen nu al 15 tot 20 ton eindproduct per week leveren. Vanaf nu direct te leveren in zowel Karton als EPS of Ifco, zoals de klant wenst."

Biologische witlof:
Los verpakt - 3 en 5 kilogram
Zakjes - 300 en 500 gram
Flowpack - 300 en 500 gram

Van Raay EKO is Skal- en IKKB-gecertificeerd en ook Global Gap.
Publicatiedatum: