Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geschikt voor brede toepassing, uitstekende barrière-eigenschappen"

Hernieuwbare folie van Bio4pack wint innovatieprijs op Macropak

Tholen - Bio4pack is in de prijzen gevallen op verpakkingsbeurs Macropak die in Jaarbeurs Utrecht gehouden wordt. De nieuwe composteerbare folie (BTI 43 folie) is bekroond tot het meest opvallende innovatieve product op de beurs.

Het gaat om de eerste folie die composteerbaar is, voor 90 procent hernieuwbaar en over allround eigenschappen beschikt. Daardoor is de folie voor verschillende toepassingen te gebruiken is. "Deze folie is bijvoorbeeld geschikt voor het verpakken van rijst, granen, noten en pasta. Het is ook een hele mooie folie om vlees en vleeswaren in te verpakken", vertelt Patrick Gerritsen, directeur van Bio4pack.


Yasar Türkoglu en Patrick Gerritsen op de Macropak

Patrick is erg enthousiast over de nieuwe folie. "Het is echt een mooi product, ik ben er van overtuigd dat het hoge ogen gaat gooien. Het is geschikt voor een brede toepassing. Zo is de folie glashelder en heeft het uitstekende barrière-eigenschappen." De winst kwam voor hem wel onverwacht. "Dit komt vooral doordat ik de folie ook ingeschreven had voor de Gouden Noot-verkiezing, maar daarin kwam onze folie niet eens door de voorronde."

De folie is leverbaar in elke gewenste breedte en laat zich uitstekend verwerken op alle voorkomende traditionele verpakkingsmachines. Bedrukking is mogelijk in maximaal 8 PMS kleuren. De BTI 43 folie is uitvoerig getest op producteigenschappen en milieuvriendelijkheid. Daarbij zijn de kwaliteiten van de folie ook door gereputeerde, onafhankelijke testcentra aangetoond. De folie heeft in Duitsland (DIN Certco 8C0027) en Amerika (ASTM D6866) het Bio Based keurmerk ontvangen.


Een samenwerking tussen DO-IT en Bio4pack heeft geleid tot deze nieuwe folie. DO-IT is één van de grootste importeurs van biologische grondstoffen in Europa en gebruikt deze duurzame folie voor het verpakken van biologisch rijst, granen, zaden en noten voor klanten als EkoPlaza en anderen.

Vandaag (5 oktober) is de tweede dag van de Macropak. De eerste beursdag is volgens Patrick heel goed verlopen. "We staan op een mooie plek, waardoor we een hele goede doorloop hebben. We hebben al wat goede gesprekken gehad en de mensen reageren heel enthousiast op de producten." Bio4pack is te vinden op stand 09.A070.

Voor meer informatie:

Patrick Gerritsen
Bio4pack bv
06 6121843
[email protected]
www.bio4pack.com