Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thegreenbee levert eerste kratten in regio Amersfoort

Een groep samenwerkende boeren en telers uit de regio Amersfoort heeft samen met Thegreenbee een thuisbezorgservice voor lokaal voedsel opgezet. Het gaat om een abonnementsysteem waarbij leden wekelijks een krat met lokaal en biologisch voedsel aan huis krijgen bezorgd in de regio Amersfoort. De aangesloten leden krijgen een boer aan de deur die de gevulde krat komt afleveren. Jan-Willem Pieters van Thegreenbee.nl vertelt enthousiast dat in de eerste week van oktober de eerste kratten worden afgeleverd. De producten in de krat zijn verser dan producten van de supermarkt en het kost de leden van de abonnementservice minder of evenveel als producten bij de supermarkt en speciaalzaak.


Eerste krat overhandigd aan burgemeester Bolsius van Amersfoort

Jan-Willem Pieters is blij met de start van de bezorgservice in Amersfoort. "Hiermee kunnen we de band tussen het lokale voedselaanbod en de burger herstellen. Vroeger was het normaal om bij de boer producten te halen." Jan-Willem vindt dat de boeren in het huidige systeem waarbij boeren aan supermarkten leveren, geen eerlijke boterham kunnen verdienen. Hij vertelt dat boeren vaak onder de kostprijs moeten leveren. Hij wil graag grote groepen consumenten verbinden aan de boer. Wanneer de boeren en telers meer verdienen met hun producten hebben ze ook meer mogelijkheden om hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen. "De consument eet goedkoper en verser en weet waar het product vandaan komt. Door je voedsel lokaal te kopen stimuleer je de lokale economie en wordt de boer gestimuleerd om met meer variatie te gaan verbouwen." De boeren en telers brengen hun producten naar de loods waar de kratten worden samengesteld en daarna rechtstreeks bij de consument worden afgeleverd. Met deze bezorgservice worden de producten ook slechts over een minimaal aantal kilometers vervoerd, wat positief bijdraagt aan het milieu.

Jan-Willem verzorgt voor de samenwerkende boeren de website en de marketing. "Niemand is uit op extreme winst. De inkomsten worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt loon naar werken en kan een eerlijke boterham verdienen." Thegreenbee begon in 2010 met een website waarop lokale boeren zich konden presenteren. Mensen konden zich via de website met lokale boeren verbinden. In het netwerk zitten inmiddels 1400 boeren uit heel Nederland. Thegreenbee presenteerde zich zaterdag 29 september op Smaak van de Streek markt in Amersfoort alwaar de twaalf Helden van de Smaak en burgemeester Bolsius de eerste kratten in ontvangst mochten nemen.


Gevulde krat van Thegreenbee vol met lokale versproducten van boeren en telers uit de regio

Inhoud pakket

Een krat wordt gevuld met lokale en bij voorkeur biologische producten. De inhoud komt van de samenwerkende boeren en telers uit de regio. De kratten worden gevuld met groente, fruit, aardappelen, sap, jams, eieren en andere lekkernijen. Groente en fruit in het krat zijn seizoensgebonden. De samenstelling van het krat kan aangepast worden op de grootte van het gezin. Bovendien kan gekozen worden tussen verschillende varianten. Meer informatie kunt u vinden op: www.thegreenbee.nl.
Publicatiedatum: