Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Workshops en discussies

Nieuw op BioVak '13: Biodiversiteit en Agrarisch Natuurbeheer

Nieuw op BioVak '13 (23 en 24 januari 2013 in de IJsselhallen in Zwolle): Biodiversiteit en Agrarisch Natuurbeheer. Welke bijdrage kunt u of uw organisatie leveren? Bedrijfsleven, boeren, terreinbeheerders en milieuorganisaties zetten zich in voor meer biodiversiteit op het boerenbedrijf, vergroening GLB 2014 en agrarisch natuurbeheer.
 
Biodiversiteit staat onder druk. Laten we samen het tij keren. Doe mee tijdens BioVak '13 en deel je passie en praktijkervaringen tijdens workshops en discussies over biodiversiteit en agrarisch natuurbeheer.

Eind augustus 2012 heeft de Beurscommissie BioVak besloten om het thema Biodiversiteit en Agrarisch Natuurbeheer op te nemen in het beursprogramma van BioVak 2013 op 23 en 24 januari.

Initiatiefnemers Dion Heerkens van BION Food & Agriculture en Michiel Bus van Avestura hebben de aanzet gegeven voor de introductie van dit thema. Eerder, tijdens Biovak 2011, had het thema agrarisch natuurbeheer een opvallende plaats tijdens de beurs. De belangstelling voor biodiversiteit en agrarisch natuurbeheer neemt de laatste jaren alleen maar toe.

Biologische en reguliere boeren zorgen voor meer bloemrijke randen en stroken, meer paddenpoelen, meer natuur- en landschapselementen en houtwallen. Vaak gaat dit in nauwe samenwerking met natuur- en terreinbeherende organisaties zoals Vogelbescherming, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Landschappen. Toch staat biodiversiteit in Nederland en de ons omringende landen steeds meer
onder druk. Bedrijfsleven, boeren, terreinbeheerders en natuurorganisaties kunnen een nog grotere bijdrage leveren om die biodiversiteit te herstellen. Door kennis, kunde en passie met elkaar te delen, door vernieuwende praktijkvoorbeelden te laten zien en door als boeren, natuurbeschermers en bedrijven meer samen te werken.
Biovak 2013 biedt boeiende en inspirerende ontmoetingsdagen met een
workshopprogramma en een Biodiversiteitplein.

Enkele onderwerpen uit het workshopprogramma zijn: meer biodiversiteit op het boerenbedrijf, vergroening GLB 2014 en agrarisch natuurbeheer, meer weidevogels door betere samenwerking met natuurbeschermers, verdienmogelijkheden met agrarisch natuurbeheer en biomassa als grondstof.Op het Biodiversiteitplein bieden bedrijven, kennisinstellingen en natuurorganisaties hun producten, diensten en kennis aan op het terrein van biodiversiteit en agrarisch natuurbeheer.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met: Dion Heerkens 06 57574527 en Michiel Bus 06 19497145
Publicatiedatum: