Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel te proeven tijdens BioVak 2013"

Nieuwe koelverse maaltijden van Ting slechts het begin

Tholen – Heldens Food BV in Oisterwijk heeft eind vorig jaar de productie van Ting Balanced Food overgenomen. "Wij zijn er van overtuigd dat biologische voeding toekomst heeft. Daarom investeren we met deze overname in biologische kant-en-klaarmaaltijden", zo licht Jos Heerkens de overname toe. De biologische maaltijden van Ting worden sinds 6 januari in het pand van de Heldens tartaar & Filets aan de Schijfstraat geproduceerd.


Jos bij de ingang van het pand in Oisterwijk

Jos geeft aan dat ze echt een begrip van Ting willen maken. "Ting is al jaren heel bekend als producent van biologische en vegetarische maaltijden. Voor ons is Ting echter niet meer per definitie vegetarisch, daarom verwerken wij in diverse maaltijden vlees. We richten ons met de maaltijden van Ting op een brede doelgroep. Ting is er voor iedereen en is gewoon 'Hét biologisch alternatief'."


Zuurkoolstamppot, Hutspot en Boerenkoolstamppot maken al langer deel uit van het Ting-assortiment.

Het assortiment van Ting bestond voorheen enkel uit diepvriesmaaltijden en drie koelverse kant-en-klaarmaaltijden: nasi goreng, een Tibetaanse rijstschotel en de Jamaicaanse rijstschotel (foto hieronder). Onlangs is het assortiment verder uitgebreid met diverse koelverse maaltijden. "Al snel kwamen we tot de conclusie dat er binnen het biologische assortiment behoefte was aan koelverse maaltijden. De huidige consument gaat toch voor meer gemak en met koelverse maaltijden kunnen ze toch een stuk sneller aan de slag dan met diepvriesmaaltijden."De lijn is in korte tijd gerealiseerd. "We beschikken binnen ons bedrijf over brede kennis over productontwikkeling en in samenwerking met een team chef-koks zijn de maaltijden samengesteld." Daarom zijn onlangs de volgende koelverse maaltijden en sauzen van Ting Biologisch geïntroduceerd: een Mexicaanse quinoaschotel, pasta met champignon-sojaroomsaus, nasi goreng, wortelstamp, vleesbolognesesaus, fusilli met vleesbolognese, groentebolognesesaus en fusilli met groentebolognese.


Nieuw, van links naar rechts: nasi goreng, pasta met champignon-sojaroomsaus (vegetarisch), wortelstamp.

Jos geeft aan dat de maaltijdontwikkelaars bij Ting Biologisch ook de komende tijd niet stil zullen zitten. "We willen ook complete maaltijden in twee- en drievaksschalen gaan introduceren." Ook kijkt de producent goed naar de grondstoffen die beschikbaar zijn. Zo komt Paella terug in het assortiment nu er biologische zalm verkrijgbaar is. "En omdat we een relatief klein bedrijf zijn, kunnen we ook altijd snel inspelen op heel specifieke eisen."
 

De nieuwe Fusilli Groentebolognese, Fusilli Vleesbolognese en de losse sauzen

Volgens Jos zal het in de toekomst niet bij biologische kant-en-klaarmaaltijden blijven onder de merknaam Ting Biologisch. "We willen op de langere termijn een goede partner zijn in het leveren van biologische producten. Zo zullen we ook de bio-producten van de andere bedrijven in onze holding onder de merknaam Ting Biologisch af gaan zetten. Denk daarbij onder andere aan biologische kaassoufflés."

Proeven tijdens BioVak

Tijdens de BioVak 2013 zal Ting heel veel laten proeven. "Biologisch is heel lekker, dat willen we hiermee laten zien. Er is ook geen beter klankbord dan de beurs." Er zal vooral veel aandacht zijn voor de nieuwe lijn met koelverse maaltijden. "Ook zullen we een voorbeeld tonen van de maaltijdmogelijkheden met drie verschillende componenten, die we nu gaan ontwikkelen."


De Mexicaanse Quinoaschotel is ook onlangs opgenomen in het Ting-assortiment

Voor meer informatie:

Jos Heerkens
Ting
Schrijfstraat 13b
5061 KA Oisterwijk
013 5215637
[email protected]
www.tingbio.nl