Dit jaar staat de aardappel centraal in de Week van de Smaak (29 september tot en met 7 oktober). De leerlingen van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort bedenken, bereiden en serveren op woensdag 3 oktober een viergangenmenu met aardappelen in de hoofdrol. Dit groot aardappeldiner is genoemd naar Antoine Parmentier, belangrijk pleitbezorger van de aardappel.
De biologische witte Bionica aardappel van Niek en Michiel Vos (Flevolandse Helden van de Smaak) krijgt een bijzondere plaats in het menu. Daarnaast worden bij de gerechten passende biologische wijnen van Wijnen van 't Fort geschonken.
Bovendien zal plantenveredelaar Edith Lammerts van Bueren (Utrechtse Held van de Smaak) een presentatie geven over haar veredelingswerk op zoek naar lekkere en duurzame aardappelrassen voor de biologische sector. U kunt ook aanschuiven bij dit bijzondere diner. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.dinerparmentier.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Viergangenmenu op woensdag 3 oktober in Amersfoort
Diner Parmentier – aardappelen in de hoofdrol
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-19 Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
- 2022-05-19 Komende BioBorrel: dinsdag 21 juni in Utrecht
- 2022-05-17 21 juni: Feestelijke biovelddag van Inagro
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Gelderse boeren openen dit weekend de deuren voor publiek
- 2022-05-16 Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal
- 2022-05-16 Hoe kunnen biologische boeren effectief gebruikmaken van het GLB?
- 2022-05-13 Documentaire ‘Boer Brussel Beweging’ te zien op 14 en 15 mei
- 2022-05-13 2 juni: meeloopdag voor jongeren op Warmonderhof
- 2022-05-13 Agroforestry op de BioVelddag 2022
- 2022-05-13 Logistieke toer door Venlo en afscheid van voorzitter Ron de Greeff
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data
- 2022-05-11 "We willen het voedselsysteem ‘met de vork’ veranderen"
- 2022-05-10 Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- 2022-05-06 Inschrijvingen open voor de Voedsel Anders Conferentie 2022
- 2022-05-06 220 bedrijven present op het BioAg World Congress 2022 in Valencia
- 2022-05-05 IT-manager Hessing Supervers gastspreker op Food & Beverage Business Event
- 2022-05-05 Agroecologie training: 14 en 15 mei
- 2022-05-04 Veel belangstelling voor deelname aan Gastvrij Rotterdam 2022: vijfde hal weer in gebruik
- 2022-05-04 21 mei: Bijeenkomst over peulvruchten