Dit jaar staat de aardappel centraal in de Week van de Smaak (29 september tot en met 7 oktober). De leerlingen van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort bedenken, bereiden en serveren op woensdag 3 oktober een viergangenmenu met aardappelen in de hoofdrol. Dit groot aardappeldiner is genoemd naar Antoine Parmentier, belangrijk pleitbezorger van de aardappel.
De biologische witte Bionica aardappel van Niek en Michiel Vos (Flevolandse Helden van de Smaak) krijgt een bijzondere plaats in het menu. Daarnaast worden bij de gerechten passende biologische wijnen van Wijnen van 't Fort geschonken.
Bovendien zal plantenveredelaar Edith Lammerts van Bueren (Utrechtse Held van de Smaak) een presentatie geven over haar veredelingswerk op zoek naar lekkere en duurzame aardappelrassen voor de biologische sector. U kunt ook aanschuiven bij dit bijzondere diner. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.dinerparmentier.nl.

Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Viergangenmenu op woensdag 3 oktober in Amersfoort
Diner Parmentier – aardappelen in de hoofdrol
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
- 2023-01-30 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond?
- 2023-01-26 Biologisch blijkt crisisbestendig tijdens algemene inflatie
- 2023-01-25 Fotoreportage 36ste editie SIVAL
- 2023-01-25 Avondklas zaadteelt in de biologische landbouw
- 2023-01-24 Moestuincursus door Jan Weijsenfeld in Empe
- 2023-01-23 Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- 2023-01-20 Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- 2023-01-18 Biobeurs goed van start ondanks afwezigheid minister Adema
- 2023-01-18 Driedelige documentaireserie: De bodem bereikt
- 2023-01-17 Melkvee Studiedagen Reudink op 24 januari en 9 februari
- 2023-01-16 Braziliaanse boeren op bezoek bij Nederlandse boeren bij Veld en Beek
- 2023-01-16 "De pioniers hebben nu echt de wind in de rug nodig, geef uitvoering aan het Groenboerenplan"
- 2023-01-13 De Smaakspecialist presenteert nieuw assortiment tijdens de Biobeurs
- 2023-01-13 Hoe tover je een onooglijke groente om in iets lekkers?
- 2023-01-13 Horecava 2023: omschakelaars en nieuwkomers
- 2023-01-12 Biokennisweek: highlights voor MarCom professionals
- 2023-01-12 Masterclass ‘Alle kleine beestjes helpen’ door Marc Siepman
- 2023-01-12 Overnachten tijdens de Biobeurs? Spoedige opgave is gewenst
- 2023-01-11 Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde snack