Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische en Brabantse producten op het menu in Brabantse bedrijfsrestaurants

Tijdens de Week van de Smaak heeft een groot aantal gemeenten en waterschappen in Noord-Brabant het menu in de bedrijfskantine aangepast. Ook andere overheidsorganisaties in Brabant zijn aangehaakt. In die week hebben ze biologische en streekgerechten op het menu van het bedrijfsrestaurant staan. Zo presenteert de Riddershoeve uit Berkel Enschot speciaal voor deze week een Tilburgs broodje, met allemaal lokale ingrediƫnten. Tilburgse gemeente-ambtenaren kunnen dit krijgen in hun bedrijfsrestaurant. In kleinere kantines, zoals in Aalburg en Schijndel, wordt de zuivel deze week vervangen door biologische zuivel.

De aardappel staat centraal deze week en dat is ook te zien op het menu. Medewerkers van de gemeente Heeze-Leende krijgen een heerlijke aardappelsoep en bij diverse andere bedrijfsrestaurants staat een broodje aardappelsalade op het menu.

Initiatiefnemers van de actie zijn de provincie Noord-Brabant, het LiB en Bionext. Zij hopen dat de Week zo'n succes is dat ook in de weken daarna biologische en streekproducten op het menu blijven staan. Vorig jaar deden 15 overheden mee, dit jaar zijn het er al 19.

Op zaterdag 29 september 2012 opent wethouder Moeller van Tilburg om 16:00 uur de Brabantse Week van de Smaak op het Willemsplein, waar Tilburg Culinair plaatsvindt. In het programma vanaf 13:30 uur vormen aardappels, het thema van de landelijke Week van de Smaak, de rode draad. Check het programma op www.weekvandesmaak.nl.
Publicatiedatum: