Tijdens de Week van de Smaak heeft een groot aantal gemeenten en waterschappen in Noord-Brabant het menu in de bedrijfskantine aangepast. Ook andere overheidsorganisaties in Brabant zijn aangehaakt. In die week hebben ze biologische en streekgerechten op het menu van het bedrijfsrestaurant staan. Zo presenteert de Riddershoeve uit Berkel Enschot speciaal voor deze week een Tilburgs broodje, met allemaal lokale ingrediënten. Tilburgse gemeente-ambtenaren kunnen dit krijgen in hun bedrijfsrestaurant. In kleinere kantines, zoals in Aalburg en Schijndel, wordt de zuivel deze week vervangen door biologische zuivel.
De aardappel staat centraal deze week en dat is ook te zien op het menu. Medewerkers van de gemeente Heeze-Leende krijgen een heerlijke aardappelsoep en bij diverse andere bedrijfsrestaurants staat een broodje aardappelsalade op het menu.
Initiatiefnemers van de actie zijn de provincie Noord-Brabant, het LiB en Bionext. Zij hopen dat de Week zo'n succes is dat ook in de weken daarna biologische en streekproducten op het menu blijven staan. Vorig jaar deden 15 overheden mee, dit jaar zijn het er al 19.
Op zaterdag 29 september 2012 opent wethouder Moeller van Tilburg om 16:00 uur de Brabantse Week van de Smaak op het Willemsplein, waar Tilburg Culinair plaatsvindt. In het programma vanaf 13:30 uur vormen aardappels, het thema van de landelijke Week van de Smaak, de rode draad. Check het programma op www.weekvandesmaak.nl.

Abonneren
Vacatures
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
- Teeltmanager Proces en kwaliteit
- Senior Commercieel Manager
- Commercieel medewerker / Verkoper AGF
- Keurmeester AGF
Top 5 - gisteren
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van 'energieslurpende' glastuinbouw
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos