Verder zal Jos Havekotte van VION een kookdemonstratie geven. "Hij gaat gerechten bereiden met vergeten vleesproducten, zoals longhaas, de bavet en middenrif. Deze delen zijn een beetje uit de gratie geraakt en worden vaak vermengd in gehakt en dergelijke." Ganda uit België zal tijdens de open dag rauwe ham laten proeven en vertellen wat er allemaal mee mogelijk is. De gasten kunnen ook deelnemen aan een rondleiding in de worstmakerij.

"Het is echt een proef- en kijkdag, waarbij gezelligheid voorop staat. Met deze open dag willen we onze klanten en andere geïnteresseerden echt bij de slagerij betrekken. We brengen ze hiermee dichterbij de ambacht en het product."
Bert verwacht veel klanten en mensen uit de omgeving, ook omdat de uitnodiging ook in de plaatselijke kranten heeft gestaan. Het is de eerste keer dat De Groene Weg-slager een dergelijke open dag organiseert. "Ik heb wel al gezien dat dit een succes was bij mijn collega's in Nijmegen en Deventer."
Bert is al 22 jaar biologische slager en is al die tijd al aangesloten bij De Groene Weg. "Ik kwam op de slagersvakschool in contact met Peter de Ruijter, de initiatiefnemer van De Groene Weg. Ik heb toen bewust de keuze gemaakt om als biologische slager aan de slag te gaan. " Hij heeft hier nog geen moment spijt van gehad en de franchise-formule bevalt goed. "De samenwerking is super, er is veel overleg tussen de slagers onderling en dit versterkt de organisatie."
Voor meer informatie:
Bert Nijkamp
Slagerij De Groene Weg Bert Nijkamp
Asselsestraat 31
7311 EC Apeldoorn
055 5225635
apeldoorn@degroeneweg.nl
www.degroeneweg.nl