Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Proef- en kijkdag waarbij gezelligheid voorop staat"

Open dag en demonstratie uitbenen bij De Groene Weg Apeldoorn

Tholen - Morgen (donderdag 27 september) houdt de biologisch ambachtelijke slagerij Bert Nijkamp in Apeldoorn open huis. Er zijn diverse demonstraties en proeverijen. "Om 15:00 uur en 19:00 uur zullen we een half varken uitbenen en om 17:00 uur een lam. We kunnen de geïnteresseerden dan meteen uitleggen hoe het dier in elkaar zit", vertelt Bert.

Verder zal Jos Havekotte van VION een kookdemonstratie geven. "Hij gaat gerechten bereiden met vergeten vleesproducten, zoals longhaas, de bavet en middenrif. Deze delen zijn een beetje uit de gratie geraakt en worden vaak vermengd in gehakt en dergelijke." Ganda uit België zal tijdens de open dag rauwe ham laten proeven en vertellen wat er allemaal mee mogelijk is. De gasten kunnen ook deelnemen aan een rondleiding in de worstmakerij."Het is echt een proef- en kijkdag, waarbij gezelligheid voorop staat. Met deze open dag willen we onze klanten en andere geïnteresseerden echt bij de slagerij betrekken. We brengen ze hiermee dichterbij de ambacht en het product."
 
Bert verwacht veel klanten en mensen uit de omgeving, ook omdat de uitnodiging ook in de plaatselijke kranten heeft gestaan. Het is de eerste keer dat De Groene Weg-slager een dergelijke open dag organiseert. "Ik heb wel al gezien dat dit een succes was bij mijn collega's in Nijmegen en Deventer."

Bert is al 22 jaar biologische slager en is al die tijd al aangesloten bij De Groene Weg. "Ik kwam op de slagersvakschool in contact met Peter de Ruijter, de initiatiefnemer van De Groene Weg. Ik heb toen bewust de keuze gemaakt om als biologische slager aan de slag te gaan. " Hij heeft hier nog geen moment spijt van gehad en de franchise-formule bevalt goed. "De samenwerking is super, er is veel overleg tussen de slagers onderling en dit versterkt de organisatie."

Voor meer informatie:
Bert Nijkamp
Slagerij De Groene Weg Bert Nijkamp
Asselsestraat 31
7311 EC Apeldoorn
055 5225635
[email protected]
www.degroeneweg.nl