Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagde viering tienjarig jubileum

"René Cruijsen, Eko-Holland: "Fors aantal Ecomel-melkveehouders stapt naar ons over"

Tholen - Eko-Holland, coöperatie van biologische melkveehouders, heeft afgelopen zaterdag (22 september) haar 10-jarig jubileum gevierd. De dag begon met een fietstocht die begon op de boerderij van voorzitter René Cruijsen in Dreumel. "Hiervoor hadden we al onze leden en oud-leden uitgenodigd. Tot 17:00 uur hebben we met in totaal 110 mensen door het Land van Maas en Waal gefietst. Dit was erg geslaagd", geeft René aan.Om 18:00 uur schoven 160 mensen aan voor een uitgebreid biologisch diner, waarin ook onder meer wortels en sperziebonen van de eigen boerderij zijn gebruikt. "Voor het diner waren ook alle klanten en fabrieken waar we mee samenwerken uitgenodigd. Het was erg leuk om zowel onze leden als klanten direct met elkaar in contact te brengen. Hier is erg enthousiast op gereageerd. Iedereen was duidelijk heel tevreden met het verloop van de viering."


Melkprijs

René reageert ook nog op de introductie van de zelfstandige biologische melkprijs van Friesland Campina. Friesland Campina/Ecomel heeft de afgelopen week besloten dat vanaf 2013 biologische leden-melkveehouders een biologische melkprijs uitbetaald krijgen die los staat van de gangbare melkprijs. Deze biologische garantieprijs is een afspiegeling van de markt voor bio-boerderijmelk in Noordwest-Europa en een gewogen gemiddelde van de boerderijmelk uit Nederland (9%), Duitsland (35%), Denemarken (28%) en Groot-Brittannië (28%).

Volgens René zijn zeker niet alle Ecomel-leden blij met dit besluit. "Inmiddels heeft al een fors aantal boeren van Ecomel contact met ons opgenomen en besloten om over te stappen naar ons. Zij hebben duidelijk even afgewacht wat er uit de koker zou komen bij FrieslandCampina en zijn teleurgesteld over de uitkomst."René geeft aan dat de werkwijze van Eko-Holland hen aanspreekt. "Wij hanteren al van begin af aan een onafhankelijke melkprijs, dit geeft onze leden zekerheid. En doordat we volgens het 'Melk op maat'-concept werken wordt er weinig melk gemorst. Ons protocol werkt gewoon en daardoor krijgen we al jarenlang het vertrouwen van onze leden. Achter elke persoon zit een gezin, daarom staan bij ons de leden echt bovenaan."

Voor meer informatie: René Cruijsen, [email protected], 0487 572583, 06 29537144 en www.eko-holland.nl