Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag Wijngaard Wageningse Berg: 30 september

Nu de wijngaard op zijn mooist is en de druiven bijna geoogst kunnen worden, stelt wijngaard Wageningse Berg op zondag 30 september de wijngaard open. Er is een kleine streekmarkt met kunst en ambachtelijke producten zoals Wagenings bier. Bezoekers kunnen gratis de nieuw wijnen proeven waaronder de witte wijn die afgelopen zondag tijdens de Nationale Wijnkeuring een bronzen medaille won. Ook zijn er rondleidingen en natuurwandelingen voor kinderen. En als het weer het toelaat zullen die dag ook de eerste druiven geplukt gaan worden. Tijdens de open dag kunnen vrijwilligers zich inschrijven voor de komende druivenoogst.

Bezoekers zijn welkom in de wijngaard van 11:00 tot 17:00 uur. Parkeren aan de Scheidingslaan bij het voormalige ziekenhuis (tegenover het stadion). Vanaf die plek is het nog 250 meter lopen naar de wijngaard. Per fiets is de wijngaard ook bereikbaar via het bospad tegenover Geertjesweg 55.

Wijngaard Wageningse Berg is in 1998 aangeplant en is de eerste wijngaard boven de rivieren en ook de eerste Nederlandse biologische wijngaard. Het assortiment bestaat uit twee witte droge wijnen (Johanniter/Merzling 2010 en 2011), een rosé en twee rode wijnen: de Regent fruitig en Regent Barrique. Ook wordt een marc/grappa gestookt van 38% alcohol genaamd Wagenings Vuur. De wijnen van Jan Oude Voshaar scoren al jarenlang prijzen bij de Nederlandse en internationale wijnkeuringen. Dit jaar een bronzen medaille voor de Johanniter/Merzing 2011. De wijnen zijn te koop in winkels en slijterijen in Wageningen en omgeving.

Voor meer informatie: [email protected] of www.wijngaardwageningseberg.nl
Publicatiedatum: