Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezocht: Biologische korte afzetketens

Goedendag! Vindt u ook dat de reguliere voedselketens weinig transparant en nogal anoniem kunnen zijn? Ervaart u ook dat consument en producent steeds verder van elkaar verwijderd lijken? En vraagt u zich ook regelmatig af hoe het zit met herkomst, bewerkingen en financiƫle verhoudingen binnen deze voedselketens?

We kunnen ons afvragen hoe dat zo gekomen is, maar eigenlijk belangrijker: kan dat ook anders? Op welke manieren vinden boeren en eindgebruikers elkaar via korte ketens? Hoe worden afzetvormen gecombineerd en welke sociale netwerken ontstaan er?

Deze vragen houden mij bezig. Opgegroeid op een biologisch dynamisch boerenbedrijf in de polder, wil ik mij nu voor mijn Masterscriptie Sociale Geografie verdiepen in initiatieven waarbij buiten de gewone paden wordt gedacht en een nieuwe organisatie van voedselketens gecreƫerd wordt. Ik wil mij verdiepen in de kansen die korte ketens bieden en de effecten ervan op de relaties tussen producenten en afnemers.

Bent u onderdeel van een korte afzetketen waarbij biologische versproducten bij de eindgebruiker terechtkomen zonder dat daar een reguliere groothandel tussenkomt? Bent u bereid uw gedachten en ervaringen met mij te delen en samen te werken aan een bouwblok voor een andere voedselketen?

Ja?

Dan zou u mij een heel grote dienst bewijzen door een korte vragenlijst in te vullen. De vragen gaan onder meer over uw motivaties, producten, afzetvorm en type verbindingen.

  • Bent u een biologische ondernemer en zet u (een deel van) uw producten af aan consumenten, horecaondernemingen, (web)winkels, instellingen of andere gebruikers, zonder dat daar een reguliere groothandel tussenkomt? Dan vindt u de vragenlijst hier (invullen duurt ongeveer 10-15 minuten).
  • Vertegenwoordigt u een horecaonderneming, (web)winkel, instelling of andere onderneming en koopt u biologische, agrarische producten direct van de biologische producent? Dan vindt u de vragenlijst hier (invullen duurt ongeveer 5-10 minuten).
  • Bent u een consument en koopt u biologische, agrarische producten direct bij de biologische producent? Dan vindt u de vragenlijst hier (invullen duurt ongeveer 5-10 minuten).

Bij voorbaat veel dank!

Verbindende groet,

Linda van IJzendoorn
Universiteit van Amsterdam
[email protected]
06 25468646
Publicatiedatum: