Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

45% van de Nederlanders denkt nog steeds dat biologisch voedsel gezonder is

Uit de Foodmonitor van Food for Food en Intomart GfK blijkt dat nog steeds 45% van de Nederlanders denkt dat biologisch voedsel gezonder is. 32% denkt dat het een beetje gezonder is en slechts 13% is ervan overtuigd dat het veel gezonder is. De meerderheid (55%) van de Nederlanders vindt biologische voeding niet gezonder of ziet geen verschil.

De mening van deze laatste groep is conform de resultaten van het rapport van Stanford University dat eerder deze maand werd gepubliceerd. Daarin werd geconcludeerd dat er vrijwel geen bewijzen zijn dat biologisch voeding gezonder is dan niet-biologische voeding.

Kijkend naar de achtergrond kenmerken is er een aantal interessante verschillen te constateren. Zo is 52% van de hoog opgeleiden ervan overtuigd dat biologisch gezonder is ten opzichte van 34% bij de laag opgeleiden. Een aanzienlijk verschil. Ook opmerkelijk is het verschil tussen jongeren en ouderen. Vijftig procent van de jongeren (18-34) is ervan overtuigd dat biologisch gezonder is tegen 41% bij de groep 65-plus.

De vraag

Kunt u aangeven of u het eens of oneens bent met de volgende stelling?: "Biologisch voedsel is gezonder dan niet- biologisch voedsel."

Klik hier voor de onderzoeksresultaten.

Bron: Food For Food
Publicatiedatum: