Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Pilootfabriek helpt bio-verwerker met receptuur en techniek

De voorbije maanden heeft BioForum heel wat bedrijfsbezoeken uitgevoerd, hoogstwaarschijnlijk zijn we ook in jouw bedrijf geweest. De bedrijfsbezoeken moeten een zicht geven op de huidige knelpunten en kansen bij bio-verwerking.

Er blijken veel technologische vragen. Als bio-verwerker wil je immers het beste product op de markt brengen, dat is een uitdaging. Biologische verwerking gaat uit van de eigenschappen van het primaire product. Kunstmatige additieven mogen het product aan het einde van de rit niet 'pimpen', of de juiste kleur, smaak of textuur geven. Om verwerkers te helpen om hun recepturen en techniek op punt te stellen, heeft ILVO de FOOD PILOT opgericht. In deze pilootfabriek kan je recepten en technieken optimaliseren met de hulp van experts.

Exclusieve rondleiding voor bio-verwerkers

Heel wat vragen die we de voorbije maanden te horen kregen, kunnen hier misschien al een oplossing vinden. We nodigen je dan ook heel graag uit op een rondleiding door deze pilootfabriek op woensdag 10 oktober. Kijk voor meer informatie in deze agenda.

Deze rondleiding is een samenwerking tussen BioForum, ILVO en Flanders' FOOD.

Bron: Website BioForum
 
Publicatiedatum: