"Volledige vollegrondsgroenteprogramma is te bezichtigen"

Open dagen Vitalis Biologische Zaden van start

Tholen - Vandaag (25 september) zijn bij Vitalis Biologische Zaden de open dagen van start gegaan. Van 25 tot en met 28 september kunnen geïnteresseerden van 9:00 uur tot 19:00 uur bij het bedrijf in Voorst terecht. Vitalis selecteert rassen en produceert zaden van een breed assortiment groenten voor de professionele biologische teler.

"Ons volledige vollegrondsgroenteprogramma is te bezichtigen. We laten onze bestaande en nieuwe rassen zien", vertelt Maarten Vrensen. "Er is onder meer een nieuwe courgette, een nieuwe prei een nieuw ras venkel en een nieuwe kropsla te zien." Doordat alle groenten bij elkaar staan kunnen bezoekers de nieuwe rassen volgens hem goed met de standaard rassen vergelijken.Dit jaar worden veel nieuwe sla-rassen geïntroduceerd bij Vitalis. "Een rode en groene eikenblad bijvoorbeeld, drie nieuwe rassen ijsbergsla en een aantal bataviarassen. We demonstreren ook de Eazyleaf. Dit is een sla die je ook kunt maaien. Het productmodel is vergelijkbaar met de babyleaf, maar de houdbaarheid is veel beter."
 


Vitalis Biologische Zaden verwacht veel bezoekers. "Er komen ook aanzienlijk veel buitenlanders op onze open dagen af, onder meer uit Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Ierland. Dit jaar wordt er geen speciale activiteit georganiseerd tijdens de open dagen. "We hebben er bewust voor gekozen om te focussen op het tonen van de groenterassen."

Voor meer informatie:
Maarten Vrensen
Vitalis Biologische Zaden
Hengelderweg 6
7383 RG Voorst
0575 502648
m.vrensen@biovitalis.eu
www.biovitalis.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven