Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Volledige vollegrondsgroenteprogramma is te bezichtigen"

Open dagen Vitalis Biologische Zaden van start

Tholen - Vandaag (25 september) zijn bij Vitalis Biologische Zaden de open dagen van start gegaan. Van 25 tot en met 28 september kunnen geïnteresseerden van 9:00 uur tot 19:00 uur bij het bedrijf in Voorst terecht. Vitalis selecteert rassen en produceert zaden van een breed assortiment groenten voor de professionele biologische teler.

"Ons volledige vollegrondsgroenteprogramma is te bezichtigen. We laten onze bestaande en nieuwe rassen zien", vertelt Maarten Vrensen. "Er is onder meer een nieuwe courgette, een nieuwe prei een nieuw ras venkel en een nieuwe kropsla te zien." Doordat alle groenten bij elkaar staan kunnen bezoekers de nieuwe rassen volgens hem goed met de standaard rassen vergelijken.Dit jaar worden veel nieuwe sla-rassen geïntroduceerd bij Vitalis. "Een rode en groene eikenblad bijvoorbeeld, drie nieuwe rassen ijsbergsla en een aantal bataviarassen. We demonstreren ook de Eazyleaf. Dit is een sla die je ook kunt maaien. Het productmodel is vergelijkbaar met de babyleaf, maar de houdbaarheid is veel beter."
 


Vitalis Biologische Zaden verwacht veel bezoekers. "Er komen ook aanzienlijk veel buitenlanders op onze open dagen af, onder meer uit Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Ierland. Dit jaar wordt er geen speciale activiteit georganiseerd tijdens de open dagen. "We hebben er bewust voor gekozen om te focussen op het tonen van de groenterassen."

Voor meer informatie:
Maarten Vrensen
Vitalis Biologische Zaden
Hengelderweg 6
7383 RG Voorst
0575 502648
m.vrensen@biovitalis.eu
www.biovitalis.eu