Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
GGO-maïs in voeding veroorzaakt tumoren en orgaanschade bij ratten
Uit een op 19 september gepubliceerde Franse studie blijkt dat ratten die langdurig aan met 'Roundup' bewerkte GGO-maïs blootgesteld zijn, kampen met ernstige gezondheidsproblemen. De ratten hadden bijvoorbeeld borsttumoren of er werd ernstige lever- en nierschade aangetroffen. De studie, gepubliceerd in 'Food and Chemical Toxicology', is de allereerste langetermijnstudie naar de gezondheidseffecten van genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen op dieren.
De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd op de website van Sustainable Food Trust. Deze organisatie is opgericht door Patrick Holden, die tussen 1995 en 2010 directeur was van de Britse Soil Association. Klik hier voor meer informatie en de onderzoeksresultaten.