Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening nieuwe bedrijf bio-schapenmelkerij De Vreugdehoeve: 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober kan men het nieuwe bedrijf van Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve in Zwolle bezichtigen. De zaterdagochtend is alleen bedoeld voor de schapenmelkers. De deuren gaan om 10:00 uur open. Vanaf 10:45 uur zal Piet Vellema van de GD, onder voorzitterschap van Ton Aalders (dierenarts van De Vreugdehoeve) met de schapenmelkers in gesprek gaan over het thema duurzaamheid.

Vanaf 13:00 uur zijn ook alle andere belangstellenden welkom op het nieuwe bedrijf van Herman en Marianne van Assen.

Uitnodiging 5 oktober 11:00 tot 13:00 uur

De Vreugdehoeve en Natuurmonumenten nodigen u van harte uit voor de officiële opening van De Vreugdehoeve. Een prachtige biologische schapenmelkerij met boerderijwinkel, theeschenkerij en infopunt Vreugderijkerwaard.

Biologische schapenmelkerij

De Vreugdehoeve is een biologische schapenmelkerij met zo'n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. De boerderij moest 'letterlijk' wijken voor de rivier die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. Dit geeft meteen ook de kans om naast het verbeteren en uitbreiden van onze eigen producten, tal van nieuwe activiteiten te ontplooien.

Multifunctionele boerderij

Het nieuwe pand is volledig transparant waardoor gasten mee kunnen kijken bij het maken van kaas en ijs via ramen. Ook de schapen en het melken ervan kunnen via ramen rechtstreeks worden bekeken. De open schapenstal zit vast aan het gebouw. In het gebouw bevinden zich naast de productieruimtes een schapentheater, een boerderijwinkel (waar naast onze eigen producten ook streekproducten kunnen worden gekocht) en een informatiepunt van Natuurmonumenten.

Infopunt Vreugderijkerwaard

Natuurmonumenten is al 50 jaar beheerder van de Vreugderijkerwaard en gaat in de Vreugdehoeve zowel informatie geven als excursies organiseren in het prachtige gebied rondom de boerderij. De Vreugdehoeve wordt ook het 'thuishonk' voor de vrijwilligers van Natuurmonumenten zodat ze er gereedschap en materiaal kunnen opslaan.

Natuurlijk willen Herman en Marianne van Assen hun gasten ook verwennen met een lekker hapje en drankje. Bij binnenkomst stappen de bezoekers direct de thee- en koffieschenkerij in, waar men lekker kan (na)genieten van het bezoek.

Programma

Op 5 oktober van 11:00 tot 13:00 uur.

11:00 uur - Ontvangst
11:30 uur - Welkom
11:45 uur - Toespraak door wethouder van de Gemeente Zwolle Erik Dannenberg en regiodirecteur van Natuurmonumenten Jan Gorter
12:00 uur - Openingshandeling door de boer met zijn schapen, aansluitend wordt het glas geheven op deze prachtige locatie
13:00 uur - Sluiting

Aanmelden

Graag vóór 28 september een mail sturen naar Bibian van der Sprong:
[email protected] of telefonisch via tel 038 3448020.

Voor meer informatie:

Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle
038 4224193
06 28745728
[email protected]
www.devreugdehoeve.nl
Publicatiedatum: