De themawereld 'Puur' is de nieuwe plek waar food & beverage leveranciers en producenten te vinden zijn die zich richten op restaurateurs en (chef)koks. 'Puur' staat volledig in het teken van vers, biologisch, duurzaam, fairtrade en verantwoord eten en verantwoorde voedselproductie. Bezoekers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en op zoek zijn naar de laatste producten, trends en ontwikkelingen, zijn hier aan het juiste adres.
Nieuw: trendbioscopen
Naast 'Puur' vindt de beursbezoeker ook de populaire themawerelden 'Nachtleven', 'Hotel' en 'Fastservice' op Horecava 2013. De themawereld 'Buiten' heeft een nieuwe naam gekregen: 'Terras'. Het horecaterras staat centraal in deze wereld.Nieuw tijdens Horecava 2013 zijn de trendbioscopen. Elke themawereld heeft zijn eigen bioscoop, waar een speciaal geproduceerde trendfilm ondernemers op nieuwe ideeën brengt. Ook de themawereld 'Innoveer!' met verrassende trends en innovaties wordt wegens succes geprolongeerd en biedt tevens plek aan de 16 bedrijven (en hun producten) die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award 2013. De passie voor het vak komt goed tot uiting op het vernieuwde 'XpertPlaza'. Beursbezoekers vinden hier informatie over innovaties, opleidingen en handige tools voor het vak. Uiteraard ontbreken ook spannende kookwedstrijden en demonstraties niet.