Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Allerlei activiteiten tijdens Week van de Smaak

Lezing Beter met voeding bij Ecoshop Helder: woensdagavond 3 oktober

In Lemmer wordt tijdens de Week van de Smaak door Ecoshop Helder een lezing georganiseerd over de verborgen gebreken in onze moderne voeding.
 
Van 29 september tot en met 7 oktober is er weer de landelijke Week van de Smaak. In het hele land worden er activiteiten georganiseerd zoals proeverijen, excursies, fietstochten, lezingen. Ook de biologisch specialist Ecoshop Helder doet dit jaar weer mee en heeft een mooi programma samengesteld. Zo hebben zij diverse proeverijen vanaf woensdag en zaterdagmiddag kan de jeugd een film kijken in het jongerencentrum PAC over de voedingsindustrie waarna er aansluitend een écht broodje hamburger gegeten wordt van biologisch graasvlees uit Sondel. Het hele programma kunt u vinden op de website www.ecoshophelder.nl.
 
Op woensdagavond 3 oktober vindt er een lezing plaats over betere voeding voor een betere gezondheid. Je wilt gezonder gaan eten, maar je wordt soms moedeloos van het enorme aanbod aan 'gezonde' producten en de vele gezondheidsclaims in reclames en op verpakkingen. Tijdens de lezing wordt men wegwijs gemaakt in deze jungle van 'bewust en gezond'.

De lezing wordt verzorgd door Jeroen America, co-auteur en neef van voedingskundige Mia Tjioe-America, die het boek 'Beter met voeding' uitbracht. Zij heeft 50 jaar in het vak gezeten en wordt gezien als autoriteit op haar vakgebied. In haar praktijk voor voedingstherapie heeft Tjioe aangetoond dat chronische gezondheidsproblemen vaak hun oorzaak vinden in een tekort aan 'vitale' voedingsbestanddelen. Onze natuurlijke weerstand functioneert alleen optimaal als we alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, iets wat niet meer vanzelfsprekend is nu ons voedsel steeds meer industriële bewerkingen ondergaat."Als je je bewuster wordt van de relatie tussen gezondheid en je voedingspatroon, heb je al veel bereikt. En met iets meer kennis over je basisvoeding wordt een gezonder boodschappenbeleid op den duur een vanzelfsprekendheid. Met de tips die je krijgt tijdens de lezing kun je meteen aan de slag. Met volwaardige voeding kom je lichamelijk en mentaal beter in je vel te zitten. En je natuurlijke weerstand wordt weer actief", aldus America.

De Lezing is op woensdag 3 oktober van 19:30 tot 21:30 uur in jongeren Centrum PAC, Straatweg 52d te Lemmer en is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden in de winkel of per e-mail: info@ecoshophelder.nl.

Voor meer informatie: www.betermetvoeding.nl
Publicatiedatum: