
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Allerlei activiteiten tijdens Week van de Smaak
Lezing Beter met voeding bij Ecoshop Helder: woensdagavond 3 oktober
Van 29 september tot en met 7 oktober is er weer de landelijke Week van de Smaak. In het hele land worden er activiteiten georganiseerd zoals proeverijen, excursies, fietstochten, lezingen. Ook de biologisch specialist Ecoshop Helder doet dit jaar weer mee en heeft een mooi programma samengesteld. Zo hebben zij diverse proeverijen vanaf woensdag en zaterdagmiddag kan de jeugd een film kijken in het jongerencentrum PAC over de voedingsindustrie waarna er aansluitend een écht broodje hamburger gegeten wordt van biologisch graasvlees uit Sondel. Het hele programma kunt u vinden op de website www.ecoshophelder.nl.
Op woensdagavond 3 oktober vindt er een lezing plaats over betere voeding voor een betere gezondheid. Je wilt gezonder gaan eten, maar je wordt soms moedeloos van het enorme aanbod aan 'gezonde' producten en de vele gezondheidsclaims in reclames en op verpakkingen. Tijdens de lezing wordt men wegwijs gemaakt in deze jungle van 'bewust en gezond'.
De lezing wordt verzorgd door Jeroen America, co-auteur en neef van voedingskundige Mia Tjioe-America, die het boek 'Beter met voeding' uitbracht. Zij heeft 50 jaar in het vak gezeten en wordt gezien als autoriteit op haar vakgebied. In haar praktijk voor voedingstherapie heeft Tjioe aangetoond dat chronische gezondheidsproblemen vaak hun oorzaak vinden in een tekort aan 'vitale' voedingsbestanddelen. Onze natuurlijke weerstand functioneert alleen optimaal als we alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, iets wat niet meer vanzelfsprekend is nu ons voedsel steeds meer industriële bewerkingen ondergaat.
"Als je je bewuster wordt van de relatie tussen gezondheid en je voedingspatroon, heb je al veel bereikt. En met iets meer kennis over je basisvoeding wordt een gezonder boodschappenbeleid op den duur een vanzelfsprekendheid. Met de tips die je krijgt tijdens de lezing kun je meteen aan de slag. Met volwaardige voeding kom je lichamelijk en mentaal beter in je vel te zitten. En je natuurlijke weerstand wordt weer actief", aldus America.
De Lezing is op woensdag 3 oktober van 19:30 tot 21:30 uur in jongeren Centrum PAC, Straatweg 52d te Lemmer en is gratis.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden in de winkel of per e-mail: info@ecoshophelder.nl.
Voor meer informatie: www.betermetvoeding.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas
- 2023-02-24 Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- 2023-02-24 Duurzaamheid gaat het verschil maken in de foodsector