Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland reageert op huidige debat in Duitse media over biologische veehouderijen

Recente reportages op de Duitse tv laten zien hoe een biologisch dier in de geïndustrialiseerde veehouderij leeft. Biologische landbouwvereniging Bioland reageert op deze berichtgeving door retailers en consumenten te voorzien van extra informatie over de Bioland-regelgeving. Volgens Bioland illustreren de beelden niet de verschillen die bestaan tussen de Europese biologische regelgeving en de richtlijnen van individuele organisaties zoals Bioland. De organisatie benadrukt dat de voorschriften voor Bioland ver boven de Europese minimumnormen liggen.



"Bioland-boeren zijn niet alleen maar uitvoerders voor industriële groepen, maar het zijn onafhankelijke boeren die het welzijn van dieren voorop stellen. Door te vertrouwen op een bij voorkeur regionale verwerkings- en afzetstructuur willen zij de regio versterken, gaan ze voor korte transportroutes en voor transparantie van boer tot bord", zegt Jan Plagge, voorzitter van Bioland. "Onze boeren willen een directe relatie aangaan met de consument en hen kwaliteitsproducten afkomstig van gezonde dieren bieden.

Klik hier voor de reactie (in het Duits).
Publicatiedatum: