Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Willem&Drees Boergondisch feestmaal rondom thema bio-aardappel: 6 oktober

Willem&Drees, de versbezorger van groente en fruit van boeren uit de buurt, start in samenwerking met 'Van Eigen Erf' 6 oktober aanstaande de eerste van een serie Boergondische feestmalen met als speciaal thema de biologische aardappel. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van Stichting Van Eigen Erf om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland. Het Willem&Drees Boergondisch feestmaal vindt plaats in de kas van zorgboerderij de Hoge Born in Wageningen. Chef-kok Olivier van der Staal bereidt een bijzonder viergangen menu met de dagverse oogst uit de streek, waaronder de bijzondere Ratte d'Ardeche aardappeltjes. Het verhaal over de tuinbouw op de Hoge Born, en speciaal de teelt van aardappelen, krijgen de gasten te horen van bedrijfsleider en tuinder Hans Janssen.

Willem&Drees brengt verse aardappelen, groente en fruit van boeren uit de buurt zo naar de winkel. Eigenaren Willem Treep en Drees Peter van den Bosch laten hun klanten graag kennismaken met de boer achter het smaakvolle product, zoals tuinder Hans Janssen en zijn hulpboeren, die levert aan diverse Jumbo en C1000 supermarkten in de buurt. In samenwerking met Van Eigen Erf en biologische telers besteedt het Boergondisch feestmaal speciale aandacht aan de aardappel, het thema van de Week van de Smaak 2012. Gasten krijgen een smaakvol menu met een aardappelsoepje, een hartige taart met herfstpaddestoelen, een heerlijk boerenstoofpotje met gegrilde groenten een aardappelen uit eigen tuin en mascarpone met rode vruchten als dessert. Natuurlijk worden de gasten ontvangen met een welkomstdrankje van appelsap uit eigen boomgaard.

Op zorgboerderij de Hoge Born teelt bedrijfsleider en tuinder Hans Janssen een grote variatie aan biologische gewassen, van oranje pompoenen tot goudgele suikermaïs, en van geurige tomaten tot bijzondere bonen. De boerderijwinkel van Zorglandgoed De Hoge Born heeft daarom een uitgebreid assortiment van wel 50 soorten biologische groenten en fruit plus aanvullende streekproducten. De ruim 100 kippen worden gevoerd met lekker granen en groente-afval, de smaakvolle eieren liggen dagelijks vers in het schap. Andere producten komen van biologische bedrijven uit de regio. De Hoge Born biedt de bezoeker een schitterende pluktuin met kruiden, snijbloemen en fruit en een theeterras.

Al het werk op de boerderij biedt ook een zinvolle dagbesteding aan de cliënten die op de Hoge Born tot rust komen. Wat De Hoge Born is een therapeutische leef-werkgemeenschap met zorgboerderij waar psychiatrische behandeling en begeleiding wordt geboden aan volwassenen. De combinatie van zinvol werk en behandeling vormt de kern van het zorgaanbod. Zinvol werk vinden de cliënten in de keuken, huishouding, boerderijwinkel, allerhande onderhoud of buiten in de tuinbouw, onder begeleiding van vakwerkleiders. Zo kan de Hoge Born smaakvolle kwaliteitsproducten aanbieden voor het Willem& Drees Boergondisch feestmaal.

Data en tijden

Willem&Drees Boergondisch feestmaal De Hoge Born: 6 oktober, aanvang 16:30 uur. Kosten 42,50 euro viergangendiner inclusief welkomstdrankje, rondleiding door tuinder Hans Janssen, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.willemendrees.nl of www.vaneigenerf.nl.

Bron: EdeStad.nl
Publicatiedatum: