Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaans ziekenhuis brengt bio-teelt naar nieuwe hoogten

Vier verdiepingen boven de grond is op maandag 10 september een fondsenwervingactie voor een bio-daktuin gehouden. De daktuin Brook's Heights behoort toe aan het 'Stony Brook's Health Sciences Center'.

Tientallen mensen waren aanwezig bij de de actie. Ze konden proeven van allerlei maaltijden die bereid waren met groenten en kruiden uit de tuin. In Stony Brook Heights is het afgelopen groeiseizoen honderden kilo's aan voedsel geproduceerd. Het gemeenschappelijke tuinprogramma is gefinancierd dankzij een gift van de 'Department of Health'.



De subsidie (82.000 dollar in vijf jaar tijd) zal binnenkort stoppen. Daarom is het management van het bedrijf nu gestart met fondsenwerving om haar activiteiten voort te kunnen zetten.



"We hebben echt nog wat middelen nodig om dit project voort te kunnen zetten. Uiteindelijk willen we de tuin gebruiken om de patiƫnten te informeren over het belang van het opnemen van groenten en kruiden in hun dieet als ze naar huis gaan", zegt Josephine Connolly Schoonen van de voedingsdivisie van het ziekenhuis.



In de tuin worden 33 soorten groenten en kruiden geteeld. "Het is een project waar iedereen een goed gevoel over kan hebben."
Publicatiedatum: