Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bea Möllers: "Aan het eind van de dag nog niet alle standhouders gesproken"

BioNord: 424 exposanten en 3.800 vakbezoekers

In totaal 424 exposanten toonden op zondag 9 september hun biologische producten op de BioNord in Hannover. De regionale beurs trok zo'n 3.800 vakbezoekers. De focus van de beurs lag dit jaar op de uitwisseling tussen leveranciers en retailers. Er werden ongeveer 550 nieuwe producten getoond. Het wordt ook steeds duidelijker dat de regionale beurzen BioNord BioSüd ook een businessplatform vormen voor de Duitse biologische sector.

"Ik ervaar de BioNord niet alleen als een succesvolle handelsbeurs, maar zie het ook een beetje als een familiereünie. De belangrijkste deelnemers in de branche treffen hier elkaar", reageert Harald Wurn, managing director van het Bundesverbands Naturkost Naturwaren (BNN).



De burgemeester van Hannover, Stephan Weil, nam op de BioNord ook de tijd om diepgaande gesprekken met brancheorganisaties en producenten in Neder-Saksen te voeren. "Ik ben blij om te constateren dat de exposanten en bezoekers bewijzen dat duurzaamheid en economisch succes overtuigend samengaan."



Bea Möllers heeft samen met haar dochter voor de BioVak de BioNord bezocht. Ze geeft aan dat het weer fantastisch was en dat het beursterrein en -gebouw indrukwekkend waren. "De BioNord vindt plaats op het voormalige terrein van de Expo2000 met bijzonder mooie moderne gebouwen en een enorm groen buitenterrein."



Volgens haar heerste er een fantastische sfeer. "De bio-wereld in Duitsland is net zoals in Nederland één grote familie, dat was overal te zien. Aan het einde van de dag hadden we alsnog niet alle standhouders gesproken, daarvoor is de beurs inmiddels te groot."



Ze heeft van een aantal standhouders gehoord dat ze niet meer deelnemen aan de BioFach, maar heel blij zijn met de regionale beurzen. "De internationale BioFach is te groot geworden om een goed contact met de bezoekers op te bouwen. De interesse voor een deelname aan BioVak op 23 en 24 januari 2013 was groot en we zullen zeker diverse nieuwe exposanten uit Duitsland op onze Nederlandse vakbeurs kunnen begroeten."
Publicatiedatum: