Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioFairVerein reageert op ARD-film 'Wie billig kann Bio sein?'

In de ARD-film 'Wie billig kann Bio sein?' worden de gevaren van de bio-boom en de mislukkingen benoemd. De waarden waarmee de bio-pionieren begonnen zijn, komen steeds meer in gevaar. Karl Schweisfurth van de BioFairVereins, is hier duidelijk over: "Kwaliteit en ethiek hebben hun prijs."

Karin Artzt-Steinbrink, de voorzitter van de BioFairVereinz benadrukt: "De aanleiding voor de oprichting van de BioFairVereinz vier jaar geleden was het feit dat de waarden en de economische activiteiten in harmonie moeten blijven. Zorgen voor eerlijke prijzen is daarbij van essentieel belang. Onze leden zijn betrokken bij hun bedrijf en met de campagne op www.biofair-vereint.de willen we deze waarden ook naar de consument communiceren. De hele biologische sector wordt opgeroepen om aandacht te schenken aan deze kwestie, zodat het werk van de vele biologische boeren, fabrikanten en retailers die op een verantwoorde manier werken niet in diskrediet wordt gebracht."

De voorzitter vertegenwoordigt een duidelijk standpunt: "Als consumenten bereid zijn meer geld te besteden aan biologisch voedsel, hebben ze ook recht op kwaliteit. Daarmee doel ik niet alleen op de kwaliteit van het voedsel, maar het gaat ook over de voorwaarden waaronder het eten wordt bereid."

Hugo Gödde, directeur van BioFleisch NRW en lid van de BioFairVereins becommentarieerd in de film de stallen als volgt: "Het is onbegrijpelijk dat sommige kippen- en varkensstallen in aanmerking komen voor de bio-certificering." Hij pleit voor een 'opendeurbeleid' bij veehouderijen. "De bedrijven moeten de deuren voor consumenten openen en laten zien hoe ze op humane wijze vee houden en wat ze doen om onze natuurlijke hulpbronnen te behouden."
Publicatiedatum: