Wil biologische landbouw aanmoedigen

"Henk van Gerven, SP: "Overheid moet meer bio-eten aanbieden in eigen kantines"

Op de website van het Voedingscentrum staat van verschillende politici de toekomstvisie voor Nederland beschreven. Hieronder volgt een deel van het interview met SP'er Henk van Gerven.

Eén van de stappen om gezonder en duurzamer te eten is minder vlees en kaas in het menu. Welke rol speelt de overheid volgens uw partij hierbij? En welke maatregel zou u hiervoor de komende vier jaar willen nemen?

"Ik ben heel erg voor vleesvervangers en voor de combinatie van vlees met vleesvervangers. Maar van de vleestaks ben ik geen voorstander. De overheid moet de footprint uitleggen en laten zien hoe je 20% kunt besparen op je CO2-uitstoot. Dat kan echt. We willen het aanbod van vlees en kaas reguleren: minder dieren per km2. Het voordeel is dat de dieren niet meer over grote afstanden vervoerd hoeven te worden. We willen ook afspraken maken met de horeca en supermarkten over portiegroottes van voeding: die moeten echt kleiner. Biologische landbouw willen we aanmoedigen. Als overheid moeten we het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld door meer biologisch en gezond eten aan te bieden in onze eigen kantines.

Bron: Voedingscentrum 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven