Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert breidt uit met veelbelovend Zuid-Afrika

Koppert Biological Systems breidt haar activiteiten op het Afrikaanse continent verder uit met de oprichting van Koppert Zuid-Afrika. Koppert had al twee verkoopkantoren in Marokko en Kenia. Vanaf 1 augustus is Koppert Zuid-Afrika hieraan toegevoegd.

Henri Oosthoek, managing director bij Koppert, noemt de Zuid-Afrikaanse markt 'meer dan veelbelovend'. "Afrika is een continent waar de komende decennia veel ontwikkelingen te verwachten zijn op het gebied van de land- en tuinbouw. De Koppert-vestigingen in Marokko en Kenia zijn daarvan goede voorbeelden."
 


Koppert Zuid-Afrika wordt niet zonder reden de derde vestiging op het continent. Zuid-Afrika is één van de BRICS-landen. "Een groeiende interne economie tezamen met de opkomende middenklasse zal de vraag naar voedselveilig product verder doen toenemen", verwacht Oosthoek.
 
De nieuwe vestiging is een joint venture met Kopperts voormalige distributiepartner Vista Verde. Koppert Zuid-Afrika richt zich in eerste instantie voornamelijk op de verkoop van natuurlijke vijanden en microbiologische producten voor de glasgroenten- en bloementeelt.
 
Inmiddels hebben de belangrijkste natuurlijke vijanden een toelating en zijn wekelijks verkrijgbaar. De verwachting is dat dit aantal snel uitbreidt, waardoor ook in Zuid-Afrika een volledig pakket biologische bestrijders beschikbaar komt voor de land- en tuinbouw. 
Publicatiedatum: