Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 15 september in Nieuwveen

Boergondisch Feestmaal bij bio-veehouderij Hoeve Kazan

Bewoners uit het Groene Hart en natuurlijk ook daarbuiten, kunnen op vrijdag 14 en zaterdag 15 september een avond lang genieten van een Boergondisch Feestmaal bij biologische veehouderij Hoeve Kazan in Nieuwveen. In de maanden mei tot en met november verzorgen 33 biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de tuinderij, de stal of wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangenmenu met de dagverse biologische oogst van de streek. Het verhaal over de biologische landbouw maakt onderdeel uit van het programma. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra.


Boergondisch feestmaal

De sfeervolle wei van Hoeve Kazan biedt ruimte voor rijkgedekte lange tafels met naast de gasten de tevreden herkauwende koeien. Chef-kok Marian Humme van Groene Hart Catering bereidt een bijzonder viergangendiner. Veehouders John en Saskia Joha geven een rondleiding over erf en velden, en vertelt over de ervaringen met de biologische landbouw.

Hoeve Kazan is een kleinschalige biologische vleesveehouderij met mooi roodbruine Limousin koeien en zwartbles schapen. Veehouders John en Saskia Joha produceren alleen voor de directe verkoop in de gezellige boerderijwinkel van Hoeve Kazan. Bezoekers krijgen daarmee een uniek en exclusief stukje vlees tijdens het Boergondisch feestmaal.

Hoeve Kazan werkt biologisch. Dat betekent dat John en Saskia geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest gebruiken. Daardoor groeien er veel soorten gras en kruiden in de weilanden, waar de grote Limousin koeien rustig grazen. De koeien krijgen zo een zeer gevarieerd dieet. Ook krijgen onze koeien de tijd en de rust om te groeien. Die bijzondere combinatie van rustig groeien en puur voer vertaalt zich in een stevig en smaakvol stukje vlees. Gasten van het Boergondisch feestmaal op 14 en 15 september proeven direct het verschil.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal Hoeve Kazan: 14 en 15 september. Kosten 52,50 euro inclusief welkomstdrankje, koffie na en rondleiding door de boer, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.

Ruim 5000 mensen waren de afgelopen vijf jaren op verschillende boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fĂȘteren.
Publicatiedatum: