Boergondisch feestmaal
De sfeervolle wei van Hoeve Kazan biedt ruimte voor rijkgedekte lange tafels met naast de gasten de tevreden herkauwende koeien. Chef-kok Marian Humme van Groene Hart Catering bereidt een bijzonder viergangendiner. Veehouders John en Saskia Joha geven een rondleiding over erf en velden, en vertelt over de ervaringen met de biologische landbouw.Hoeve Kazan is een kleinschalige biologische vleesveehouderij met mooi roodbruine Limousin koeien en zwartbles schapen. Veehouders John en Saskia Joha produceren alleen voor de directe verkoop in de gezellige boerderijwinkel van Hoeve Kazan. Bezoekers krijgen daarmee een uniek en exclusief stukje vlees tijdens het Boergondisch feestmaal.
Hoeve Kazan werkt biologisch. Dat betekent dat John en Saskia geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest gebruiken. Daardoor groeien er veel soorten gras en kruiden in de weilanden, waar de grote Limousin koeien rustig grazen. De koeien krijgen zo een zeer gevarieerd dieet. Ook krijgen onze koeien de tijd en de rust om te groeien. Die bijzondere combinatie van rustig groeien en puur voer vertaalt zich in een stevig en smaakvol stukje vlees. Gasten van het Boergondisch feestmaal op 14 en 15 september proeven direct het verschil.
Data en tijden
Boergondisch feestmaal Hoeve Kazan: 14 en 15 september. Kosten 52,50 euro inclusief welkomstdrankje, koffie na en rondleiding door de boer, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.
Ruim 5000 mensen waren de afgelopen vijf jaren op verschillende boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fĂȘteren.