De Groene Kookacademie biedt naast de opleiding van 1,5 jaar ook een compacte cursus aan van vijf dagen (start januari 2013). Tijdens deze cursus leer je koken met veelgebruikte producten uit de natuurvoedingskeuken. Daarnaast leer je om een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samen te stellen volgens de vegachecklist.
Er wordt gewerkt met verse, volwaardige seizoensproducten van biologische (-dynamsiche) kwaliteit. Zo leer je naast het koken met groenten ook bakken met oersuiker en ahornsiroop, koken met gebuild meel en quinoa, smaken combineren met mirin en geroosterde sesamolie en nog veel meer.
Elke keer zal een menu bestaande uit ongeveer acht gerechten worden gemaakt. Om een beetje een idee te krijgen wat de cursus inhoudt, is het aan te raden om naar de workshop op donderdag 11 oktober te komen.
Voor aanmelden en informatie: www.groenekookacademie.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards