Bio-teler Van de Kreeke reageert op onderzoek:

"Ik zal er niet minder klanten door hebben"

Wetenschappers van de Amerikaanse Stanford University zeggen dat biologisch voedsel niet per se gezonder is dan niet-biologisch voedsel. Dat concluderen onderzoekers in het vakblad Annals of Internal Medicine, na een analyse van 237 bestaande onderzoeken.

Biologische teler Ard van de Kreeke van 't Hof Welgelegen bij Middelburg is het daar niet mee eens. "Gezondheidsvoordelen zijn vaak moeilijk te bewijzen. Het is de onderzoekers blijkbaar niet gelukt om door het analyseren van bestaande onderzoeken aan te tonen dat biologische groenten gezonder zijn. Maar dat betekent niet dat er daadwerkelijk geen verschil is. Ze hebben het alleen op deze wijze niet aan kunnen tonen."

Klik hier om het interview te beluisteren.

Langzamer

"Doordat we geen kunstmest gebruiken, groeien onze groenten iets langzamer dan bij de reguliere teelt", legt Van de Kreeke uit. "Daardoor hebben biologische groenten net iets meer smaak." Onderzocht heeft hij het niet, maar hij heeft wel het idee dat biologische groenten gezonder zijn. "Er zit geen rommel op en dat lijkt mij altijd goed."

Verkoop

De biologische boer verwacht niet dat zijn verkoop onder dit onderzoek te lijden zal hebben. "Misschien krijg ik er een keer een vraag over, maar ik zal er niet minder klanten door hebben."

Bron: Omroep Zeeland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven