EU inventariseert handelsbelemmeringen duurzame energie

De Europese Unie wil vóór eind 2012 de ontwikkelingen en handelsbelemmeringen in de handel in de hernieuwbare energiesector in kaart brengen.

Welke perspectieven kunnen ontwikkeld worden voor de handel in duurzame energie? Het gaat om energiebronnen zoals wind, water en zon, geothermie en biomassa en om de daarbij behorende apparatuur, technologie en diensten. Tegen welke tarifaire en non-tarifaire belemmeringen loopt het Nederlandse en Europese bedrijfsleven aan in derde landen? Om deze zaken inzichtelijk te krijgen, houdt de Europese Commissie een inventarisatie onder ondernemers.

Vul de vragenlijst in

Om informatie te verzamelen, heeft de Europese Commissie een vragenlijst voor ondernemers gemaakt. Laat de Commissie via deze lijst weten welke belemmeringen u als bedrijf ondervindt op derde markten. Zo kan de Commissie deze belemmeringen aankaarten in overleg met de betreffende landen. Door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een kopie te sturen van uw inbreng, kan het ministerie ook volgen wat de Commissie doet met uw inbreng.

Vul de vragenlijst in de bijlage in en stuur deze uiterlijk 7 september 2012 naar de Europese Commissie ter attentie van trade-industry@ec.europa.eu met een kopie aan secretariat.polcom@consilium.europa.eu en aan het ministerie van EL&I ter attentie van h.h.e.w.lapidaire@mineleni.nl.

Voor meer informatie:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
Harriët Lapidaire-van Ree
070 3797047
h.h.e.w.lapidaire@mineleni.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.