Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werknemers Delft en Westland wonen het dichtst bij hun werk

Nederlandse werknemers wonen gemiddeld 14 kilometer van hun werk vandaan. In Groningen, Friesland en Drenthe overbruggen mensen de grootste afstand om aan de slag te gaan: bedraagt hemelsbreed, enkele reis, 19 tot 22 kilometer. Amsterdammers zitten onder het gemiddelde met een gemiddelde reistijd van 12 kilometer.

Ook in de regio Den Haag en Rotterdam-Rijnmond bedraagt de afstand niet meer dan 12 kilometer. Dit geldt ook in Zeeuws-Vlaanderen, Leiden-Bollenstreek, Zaanstreek en grote delen van Brabant en Zuid-Holland. In Delft en het Westland wonen werknemers het dichtste bij hun baan met een gemiddelde afstand van 8 kilometer.

Hoe meer inwoners in de eigen regio aan het werk kunnen, hoe beter dit is. Steden zijn vaak het beste in staat om de eigen bevolking van een passende baan te voorzien. Maar Twente (as Almelo-Hengelo-Enschede) en verschillende Brabantse en Zeeuwse regio's blijken ook in hoge mate zelfvoorzienend op de arbeidsmarkt.

Bron: Het Parool
Publicatiedatum: