Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Richard Soepenberg: "Spaanse mangoproductie dit jaar veel groter"

Frunet start deze week oogst bio-mango's in Malaga

Tholen - Na een jaar waarin Frunet zich in de markt heeft gepositioneerd als jaarrond leverancier van bio-mango's uit verschillende herkomstlanden, is het deze week weer tijd voor de start van de jaarlijkse eigen oogst Spaanse bio-mango's. Frunet heeft een eigen teeltgebied uit familiebezit in de regio Malaga, waar dit jaar ruim 12 hectare bio-mango's worden geteeld. De oogst vindt één keer per jaar plaats en duurt van september tot ongeveer half november. In het zuiden van Spanje in Andalusië worden de mango's optimaal gerijpt.



Opvallend is volgens Richard Soepenberg dat de oogst dit jaar bijzonder groot uitvalt. "Het heeft een paar jaar jaar nodig voordat de mango's echt tot volle rijping komen en er is dit jaar veel aanwas van nieuwe bomen. Twee jaar geleden hebben we 140.000 kilogram geoogst, vorig jaar 200.000 en de verwachting is dat we dit seizoen 400.000 kilogram zullen oogsten", vertelt de handelaar. "Vorig jaar vielen de mango's erg grof, maar dit jaar worden er meer fijnere mango's verwacht. Je kunt wel stellen dat de Spaanse mangoproductie in opmars is. Ook de conventionele volume zullen veel groter zijn dan vorig jaar."



Frunet teelt twee mango variëteiten, zonder vezel, namelijk Osteen en in mindere mate Keitt. "Dit ras kenmerkt zich door een zachte, zoete aromatische smaak en daarmee onderscheiden we ons van de mango's van andere herkomstgebieden", zegt Richard. Zo starten wij het seizoen normaliter met een prijsniveau rond de 10 euro per doos. Dit jaar zal die prijs door de grote volumes wat lager liggen, maar nog niet in verhouding met de lage prijzen voor mango's uit andere landen."



Frunet verpakt de mango's in wit-groene Frunet Bio-dozen, maar kan de mango's ook in flowpack leveren. De maten die gevoerd worden, zijn 6 tot 10 stuks per doos van 4 kilogram. De klanten van Frunet Bio bevinden zich door heel Europa, variërend van supermarkten tot de groothandelsmarkten. Duitsland is de grootste afnemer.



Voor meer informatie:

Richard Soepenberg
Frunet Bio
Tel: +34 952 52 75 10
Mobiel: +34 661 684 861
Fax: +34 952 52 75 11
Ctra. De Algarrobo Km. 2,5
29750 - Algarrobo. Malaga
[email protected]
www.frunet.net