Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AMI: Veel Duitse bio-aardappeltelers oogsten noodgedwongen vroeger

AMI heeft gerapporteerd over de huidige situatie op de bio-aardappelmarkt. De biologische aardappelen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen worden af en toe onder die prijs verkocht. Naast de Duitse biologische aardappelen worden in het land ook veel Oostenrijkse bio-aardappelen verkocht.

Het prijsniveau voor de biologische aardappelen is vooralsnog stabiel gebleven. Hoewel sommige marktpartijen verwachten dat deze eind augustus nog een keer naar beneden wordt bijgesteld. Deze verwachting wordt ondersteund door een stijging in het aanbod die de komende weken verwacht wordt. Nu op veel plaatsen de graanoogst voltooid is, zullen veel telers zich op de aardappelen gaan richten. De aardappelen die al geoogst zijn hebben niet altijd een bevredigende kwaliteit. Sommige telers klagen over 'Rhizoctonia'-pokken. Veel telers zien zich gedwongen om voortijdig te oogsten om zo het risico te beperken.

Publicatiedatum: