Duurzaam Genieten, nu en in de toekomst
Kasteel Vaeshartelt staat voor gastvrijheid, topkwaliteit en duurzaamheid.Ze belooft samen met haar medewerkers, net als dat al eeuwen gebeurt, duurzaam te investeren in de toekomst.
De opwaardeer-traditie die ooit door Petrus Regout in gang is gezet, wordt voortgezet. De medewerkers van Kasteel Vaeshartelt beloven daarbij respect te hebben voor de goede dingen uit het verleden om vervolgens invulling te geven aan de toekomst van het Kasteel en haar lokale omgeving.
Kasteel Vaeshartelt zal bewijzen dat economie, ecologie en sociaal maatschappelijke waarden hand in hand gaan. Ze erkent dat dat wat nu gerealiseerd wordt ooit ophoudt te bestaan en weer voeding is voor een volgende generatie. Historie en toekomst zijn in het heden met elkaar verbonden.
Bij Kasteel Vaeshartelt kan de bezoeker op een verantwoorde wijze, bewust genieten van alle moois Moeder Aarde ons brengt. Het duurzame inkoopbeleid wordt dan ook getoetst aan een van de volgende pijlers: regionaal, biologisch, gezond en puur.
Deputé Bert Kersten is als gedeputeerde ambassadeur van deze duurzaamheidsvisie van Vaeshartelt.
Het Nieuwe Vergaderen
In de 22 modern ingerichte vergaderruimtes en conferentiezalen staat de bezoeker, nog meer dan ooit tevoren, centraal. De eigentijdse, gezonde Food&Beverage corners zijn speciaal ontwikkeld om te voorzien in de hedendaagse vergaderbehoeften.Het Nieuwe Overnachten
Het hotelgedeelte van het Kasteel telt 84 hotelkamers die de komende jaren, gefaseerd, gerestyled worden. Hiermee komt Vaeshartelt tegemoet aan de groeiende wens van haar bezoekers om een bezoek aan de stad Maastricht te combineren met een luxe overnachting in dat wat Zuid-Limburg zo onderscheidt van de rest van Nederland: prachtige, tot de verbeelding sprekende kastelen.Duurzaamheid & Cradle to Cradle
Het Kasteel behaalde eerder al het Green Key Gold keurmerk. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moet je als ondernemer aantoonbaar presteren op onderdelen zoals onder meer milieuzorg en MVO. 'Gold' is de hoogst haalbare beoordeling.Het behalen van dit keurmerk is voor Vaeshartelt een stimulans en eerste beloning voor de ingeslagen route. Zij blijft investeren in haar faciliteiten en heeft inmiddels bijvoorbeeld ook al een duurzame bruidssuite gerealiseerd, in samenwerking met Maurice Mentjens. Daarnaast is ook een C2C boardroom in gebruik genomen.
Duurzaam & regionaal inkopen
Daar waar mogelijk koopt Vaeshartelt biologisch en/of streekgebonden in.De recente keuze voor een samenwerking met de Gulpener Bierbrouwerij past dan ook prima in de realisatie van deze ambitie. De brouwer brouwt immers enkel met milieuvriendelijk geteelde grondstoffen uit Limburg. In samenwerking met de Limburgse brouwer wordt gewerkt aan het verder realiseren van de duurzaamheidsvisie.
Landgoederenzone
In de tuinen rondom het kasteel wordt eveneens geïnvesteerd. Zo is er een wijngaard aangepland en wordt er gewerkt aan de herintroductie van hoogstamfruit. Ook de zogenaamde Landgoederenzone blijft in ontwikkeling. De Landgoederenzone is een waardevol cultuurlandschap dat gekenmerkt wordt door ruim 20 landgoederen en kastelen. Uiteindelijke doel is het instand houden en verder ontwikkelen van het waardevol cultuurlandschap van de Landgoederenzone.Jaarlijks worden de vorderingen rondom deze ontwikkelingen gevierd tijdens het Limburg Preuve Festival: een smaak- en streekbelevenis in de tuinen van Kasteel Vaeshartelt dat gratis toegankelijk is voor alle inwoners en bezoekers van de regio.