Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 25 augustus

Wageningse proefvelden met GGO- en biologische aardappelen open voor publiek

Op zaterdag 25 augustus biedt Wageningen UR (University & Research centre) geïnteresseerden de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan proefvelden met genetisch gemodificeerde aardappelen. De proefvelden horen bij het onderzoek dat is gericht op het ontwikkelen van aardappelen met een duurzame, dus lang stand houdende, weerstand tegen de aardappelziekte phytopthora.

Wageningen UR doet onderzoek naar verschillende aanpakken en technieken voor de ontwikkeling van aardappels met een duurzame resistentie tegen de aardappelziekte. Deze ziekte wordt veroorzaakt door Phytophthora infestans. De ziekte bedreigt wereldwijd de aardappelteelt en noopt boeren over de hele wereld tot het gebruik van veel bestrijdingsmiddelen. De onderzoekprogramma's DuRPh (Duurzame resistentie tegen phytophthora door cisgene merkervrije genetische modificatie) en BioImpuls (onderzoek voor de biologische sector en training van biologische veredelaars) zoeken ieder via een eigen aanpak naar een duurzame oplossing van dit probleem.

In het DuRPh-programma gebruiken de onderzoekers genetische modificatie met genen van wilde aardappels. In het BioImpuls-programma gebruiken de onderzoekers technieken die passen binnen de biologische veredeling. Vanzelfsprekend maken alle onderzoekers gebruik van de kennis die in beide programma's ontwikkeld wordt.

Op zaterdag 25 augustus krijgen geïnteresseerden uitleg over beide onderzoek-aanpakken. Daarnaast krijgen ze de gelegenheid om Wageningse proefvelden van het DuRPh onderzoek te bezoeken. Het bezoek vindt op twee momenten op de dag plaats. Klik hier voor het programma.

Locatie: Wageningen UR, gebouw 102 (Forum), Droevendaalsesteeg 2, Wageningen
Publicatiedatum: