16 en 17 oktober

Conferentie over biologisch varkensvlees in Fulda (Duitsland)

Samen met de Kamer van landbouw van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en Hessen organiseert het 'Aktionsbündnis Bioschweinehalter Deutschland' (ABD) op 16 en 17 oktober de conferentie 'Bio-Schweine - Marktentwicklung und Tiergesundheid'.

Op de eerste dag zal de focus op de huidige marktsituatie liggen. Er is veel vraag naar biologisch varkensvlees, maar ondanks de stijgingen van producentenprijzen zijn de landbouwbedrijven terughoudend om hun bedrijven uit te breiden. Dit omdat tegelijkertijd ook de grondstofprijzen snel stijgen. Daarom is het begrijpelijk dat bedrijven hogere producentenprijzen eisen.

De tweede dag staat in het teken van diergezondheid. Dr. Kees Scheepens uit Nederland zal present zijn, evenals Ernst-Günther Hellwig, hoofd Agrar-Veterinär-Akademie in Horstmar. Ook dierenarts Christian Günther zal spreken, hij weet als geen ander tegen welke moeilijkheden biologische bedrijven aanlopen.

Vervolgens wordt een excursie gehouden naar de Tegut-Markt in Fulda. Daar zal men tonen hoe biologisch (varkens)vlees succesvol kan worden verkocht.

De vergadering wordt afgesloten met een expert die zal spreken over de stand van zaken richting 100 procent biologische voeding voor varkens en de castratie van biggen.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Bio-Markt.Info

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.