Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Festival in Gent: 8 september

"Omdat elke dag fair en elke dag een festival kan zijn", geef toe, bestaat er een mooiere ondertitel? Op 8 september kan je terecht voor het Fair Festival in Dok. Het festival wordt georganiseerd door Avalon zaakvoerster Tine Tomme, met Joke Vanhamme en Avalon chef Kevin Storms als rechterhanden.

Fair betekent eerlijk én is het Engelse woord voor markt. Op Fair Festival vind je eerlijke, groene producten en alternatieven bij hartelijke mensen en bedrijfjes. Festivalgangers worden er een dag lang ondergedompeld in alles wat eerlijk, biologisch, vegetarisch en ecologisch is. Zónder het belerend vingertje, mét een overvloed aan vernieuwende en duurzame alternatieven om in een toffe sfeer van te proeven. Van kledij, make-up en yoga tot bouwen, verbouwen en tuinieren. Voor jong en oud, man en vrouw. Op de site www.fairfestival.be kan je alvast de standhouders ontdekken, ze zijn onderverdeeld in vier rubrieken: ecologie en duurzaamheid, vegetarisme, mind, body, relax en natuurlijke kledij en cosmetica. Je vindt er bijvoorbeeld Eva, Tintelijn met verf, de Wassende maan met groentepakketten, Villa Kakelbont met speelgoed, de webshop Goedvandoen, duurzame tuinartikelen, Rock Bujumbura (breng dus je oude muziekinstrumenten mee!), Natuurpunt, Oxfam Fairtrade, Oikos...

Maar je kan ook deelnemen aan tal van workshops, zoals yoga, ecologisch tuinieren, koken, natuurlijke cosmetica, ergonomie en gezond slapen, juwelenontwerp, aromatherapie en tai chi. Fair Festival heeft ook een speciaal aanbod op maat van kinderen. Er zijn verschillende workshops en er is speciale animatie voor hen voorzien.

De hele dag door kan je proeven aan de talloze eetstandjes en/of bijpraten met vrienden op het terras of in de kantine van Dok. En waarom zou je niet aanschuiven aan de barbecue? De volledige opbrengst van de barbecue gaat naar de organisatie van Fairfestival vzw om de kosten te kunnen betalen en zo alle duurzame, ecologische en vegetarische initiatiefnemers mee te kunnen ondersteunen. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen tussen 6 en 12 jaar 8 euro en jonger 4 euro. Kinderen tot 2 jaar wordt niets aangerekend.

Fair Festival, de inkom is gratis* deelname aan de BBQ: 16 euro (volwassenen)/8 euro (kind 6-12 jaar)/4 euro (kind 2-6 jaar)* deelname aan de workshops: 2 euro per workshop. Inschrijven voor de BBQ en/of workshops kan via www.fairfestival.be.

Bron: Gentblogt
Publicatiedatum: