Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijen gesteund met 120 miljoen biologische bloemen

De actie "Bijen houden van biologisch", die in april werd gelanceerd, is afgerond met groot succes. In nauwe samenwerking met Bionext en de Bijenstichting heeft Nature & More 400.000 zakjes bij-vriendelijk bloemzaad uitgedeeld aan meer dan honderd organisaties en duizenden consumenten. Dankzij al deze helpende handen zijn er 120 miljoen bloemzaadjes gezaaid in Nederland, Duitsland, België, Zweden, Frankrijk en Oostenrijk.

Via het biologische groente & fruit van Nature & More werden in Duitsland en Oostenrijk meer dan 200.000 zakjes bloemzaad verspreid, o.a. in groentepakketten. In Nederland deden vooral consumenten massaal mee aan de actie. Zo werden bij een 'guerilla gardening' actie in Nijmegen op één morgen 2000 zakjes bijenzaad door vrijwilligers opgehangen in de voortuinen van verschillende wijken. In een ander opvallend campagneonderdeel werd het Pieperpad, een 1000 kilometer lange fietsroute van Bionext en Greenpeace, getransformeerd tot Bijenpad. Honderden mensen fietsten een stukje van de route om onderweg bloemzaadjes te zaaien.Veel deelnemers aan de actie stuurden achteraf filmpjes of foto's in van hun eigen actie. Ter afsluiting van de actie maakte Nature & More een filmpje met een compilatie van ingestuurde beelden, waarin de boodschap nog een keer wordt herhaald. De bijen hebben het nog steeds zwaar, dus het blijft nodig om aandacht te vragen voor het bijenprobleem.

Aan iedereen die heeft meegeholpen met de actie: Thanks for BEEing part of the solution!

Kijk hier het filmpje:
Publicatiedatum: